2 december
Nu börjar det bli dags att julbaka. Det finns massor av ekologiska varor som du kan använda i bakningen. Här kommer ett gott recpet på julgodis.
Vit chokladtryffel med vanilj och citronIngredienser:
1 st ekologisk citron
1 dl ekologisk vispgrädde
1 tsk ekologisk honung
0,5 st ekologisk vaniljstång
200 g ekologisk vit choklad
200 g ekologsik vit choklad till garnering.
Tillagning
Citron ger en frisk smak till den söta vita chokladtryffeln.
1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
4. Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
4. Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2233399/images/2010/3900673678_119790742.jpg)
Kommentarer
Trackback