En mer hållbar julskinka


I ett inlägg nedan skrev Charlotte att det går att ordna en hållbar jul. Du är en bra bit påväg om du köper ekologisk julskinka istället för den "vanliga" eftersom det innebär att produktionen inte skadat naturen eller djur samtidigt som grisarna fått ett naturligt liv. Det finns alltså ingen anledning att välja det sämre! (vissa väljer ju också att inte äta kött alls och då behöver vi inte ens snacka julskinkans ursprung, men eftersom många äter julskinka till jul så kör vi på med detta heta tips!)

Rapporterna säger att alla ekologiska julskinkor inte ens räcker till eftersom efterfrågan är sjukt stor, vilket är glädjande. Svenska folket vill ha ekologisk julskinka! Men om man inte kan svara på efterfrågan så kommer människor att tvingas att välja det sämre, den vanliga julskinkan.. Något för handeln att tänka på till framtida år.

Åtminstone så ska det finnas ekologisk julskinka på ICA Maxi här i Gävle och antagligen finns det på de flesta andra matvarubutiker också. Hoppas jag i varje fall! Jag undrar om det inte finns lokalproducenter som också säljer julskinka? Får vi veta något om det så skriver vi självklart om det här på bloggen!

Så, ut och leta ekologiska julskinkor nu!

/Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0