Tisdag

Åh vilket härligt väder det är idag! Var tvungen att gå in nu en stund och ta en paus från solen, har legat och solat på balkongen hela eftermiddagen. Så då passar jag på att slänga in ett blogginlägg!

Igår firade jag och min älskling ett år tillsammans. Känns helt sjukt, och underbart såklart!! Vi hade en del ärenden som vi uträttade under dagen, han klippte sig, jag färgade ögonfransarna, köpte de sista grejjerna till bal/student osv. Det var otroligt varmt ute så efter allt spring hit och dit gick vi till Brända bocken och satte oss. Sedan blev det middag på Lams terass. Hur gott som helt! Miljövänligt? inte vad jag vet. Efter mycket mat och efterätt gick vi ner på stan igen för att avsluta kvällen med ett biobesök. Vi såg Pirates of the carribean 4.Hade en supermysig dag och kväll med min underbara Simon!!
 
Imorgon är det dags för studentbal! Längtar jättemycket!

/ Charlotte

Tips till alla läslusar!

Igår var jag och fikade med Sara och Bella som nyss kommit hem från Paris (avundsjuk). Vi tog en fika på Wayne's, som jag börjar bli van med angående fik så fanns det inte mycket ekologiska alternativ, men det fick gå ändå! Under fikan bestämde vi oss för en spontan utgång. Så vi gick hem till mig och piffade upp oss lite och sen gick vi till Goya. Kul med spontana kvällar!


Idag har jag bara tagit det lugnt med älskling. Vädret har ju varit ostabilt hela dagen, ibland regn, ibland strålande sol och ständig blåst! Så vi passade på att ha en riktig mysdag inne. Vi har börjat kika på Lost så det blev många avsnitt under dagen.

Kom hem för en stund sedan. Min moster är här på besök. Hon hade med sig en bunt med tidningar till mig. Hon läser ganska mycket tidningar men istället för att återvinna dem direkt så brukar hon ge dem till mig och sen ger jag dem till min syster (eller tvärtom). Det är ett miljötips! När du läst dina tidningar ge dem till en kompis som kan läsa dem och även de ge vidare till någon annan lässugen!

När jag bodde i Forsbacka bodde vi i ett hus med två lägeneheter. Min familj bodde på övervåningen om pappas mormor och morfar på nedervåningen. Vi premunerade på Gefle Dagblad och de på Arbetarbladet. Vi hade en korg i farstun där vi sedan lade tidningen och bytte den mot den andra. Supersmart!
Man spar både på miljön och pengar!

/ Charlotte

Nära slutet

Idag lämnade jag in de flesta av skolböckerna, hade betygsprat och bara chillade runt i skolan. Städade skåpet också, kastade alla gamla onödiga block och papper (en hel del). Självklart återvann jag allt i papperåtervinningen. Då slog det mig hur mycket papper vi faktiskt gör av med i skolan under en termin! Brukade köra en rensning en gång per termin och har alltid kastat flera buntar. Även om Borgis har börjat tänka mer på miljön så finns det mycket man kan göra bättre. 

Jag hoppas verkligen att Borgis kommer att få starta de nya inriktningarna till hösten. Det kommer då förhoppningsvis att starta en inriktning på miljö. Synd att den startar nu när man själv drar ut i vuxenlivet?! 

Det känns så overkligt att inte behöva plugga mer (eller tills jag börjar högskola), men ni förstår vad jag menar. Jag kanske är lite tjatig om det i bloggen nu, men det är ju det allt kretsar kring nu. Nu har vi bara festen kvar! 

/ Charlotte  


Glassig nyhet!

Blev lyckligt överraskad när jag skulle logga in på blogg.se och såg en reklamannons om B&J´s nya glass som är med i kampen om förbättrad miljö i Östersjön. Perfekt nu när sommaren kommit till vårt land!
/ Charlotte

Såhär skrivs det om den: 

Östersjön är ett av de mest förorenade haven i världen. Världsnaturfonden WWFs mångåriga räddningsarbete har gett resultat och nu sluter Ben & Jerry's upp för att höja förutsättningarna för ytterligare framsteg. Nya smaskiga Nordic Water Peace är framtagen exkluisvt för Norden för att öka medvetenheten om den allvarliga situationen i havet som omger oss. Sätt skeden i nya Nordic Water Peace och hissa din Östersjövimpel!







35 pix


Som jag ofta tidigare skrivit så älskar jag second hand och när jag strosar på stan går jag gärna in på Myrornas för att botanisera. Önskar att jag oftare skulle ta mig till Erikshjälpen som har ett väldigt bra utbud!

Mitt senaste fynd är detta marinblå linne med intressant skärning från Myrornas. Enkel men lätt att matcha till både vardag och festligare tillfällen. Den kostade mig 35 kronor, 35 kronor.. det är inget som blåser ett stort hål i plånboken om alternativet är ett liknande plagg från någon av kedjorna för minst dubbla priset. Återanvändning är ett av de enklaste sätten att vara mer hållbar, nästa gång du behöver exempelvis en ny jacka, se även second hand butikerna som ett alternativ som de andra, men som också gynnar miljön, din ekonomi och ofta även välgörenhet!

/Linnéa


Gårdagen


Gårdagen började med en ritktigt god och klimatsmart frukost! Krav-juice, rostad honungsfralla från Berglunds bageri och ett eko-ägg.

Läste en intressant artikel i GD under frukosten. Hur eko-odling verkligen gynnar miljön!

Min familj och familjen Lindberg/Zetterberg (min systers pojkväns familj) och Simon tog en tripp med Eckerö linjen under dagen/kvällen. Jag och Johanna ska nämligen slå ihop v¨ra studentmottagningar, så vi planerade studenten lite under den underbara buffén (som inte var klimarsmart så vitt jag vet).




Har legat på balkongen och solat hela dagen. Ikväll ska jag ut och springa med Älsklingen och sen blir det nog bara lugnt, mys till någon bra film.

/ Charlotte


Det som fastnat

Snart nalkas student, nästa vecka så blir jag klar med allt skolarbete på gymnasiet, sjuuuukt skönt men också mycket läskigt att kliva ut från tryggheten som skolan inneburit i så många år, men läxor kommer jag inte att sakna. Men allra mest känner jag känslan  av att se vidare, jag känner mig så klar med gymnasiet och vill ut på nya äventyr och nya delar i vardagen. Ni kanske förstår att tankarna mest är på annat håll under en sånhär period precis innan det är dags för student!

Spenderat dagarna med allt från SSU-möten, kurser, powerwalkat och fika, till massor av plugg och lite häng i solen när andan fallit på! Främst så har helgen hitills varit grymt med vänner, god mat, partiaktiviteter och bio med min bror.

Här kan ni se de senaste händelsern som fastnat på mina Iphone-bilder:


Prisar Max, ett företag som visar en grönare väg, självklart kan det alltid bli bättre, men hur bra som helst att människor kan vara klimatsmarta när de är sugen på snabbmat! Åt själv där alldeles nyligen.. Mer sånt här


Åkte ut till Engeltofta förra veckan med Mallan och kollade på Polhems bal, träffade många härliga, bland annat vackra Denise! Främst blev jag inspirerad och taggad inför Borgis bal 1 juni.


Fikade på Java med Sandra och Malin, åt världens godaste sallad.. dock ej så klimatsmart får jag förmoda. Funderar starkt på att starta ett miljövänligt café, inte direkt en sådan stor konkurrens i stan i jämförelse med efterfrågan!


Såg att många i Gävle cyklat i dagarna, hur bra som helst! Tänk vad många cyklar som passerat på bara ETT dygn och hur ännu fler det kan bli om man gör Gävle till en ännu bättre cykelstad!

            
Hade en härlig fredag med Sandra och Malin på Lam´s terras, god mat, dryck och kvällssol. Sommarkänslan har infunnit sig på riktigt nu!


Har spenderat dagen på hotell Winn i Gävle på en inspirationsdag om studier i Socialdemokraterna. Med var bland annat vår partisekreterare Carin Jämtin, en person jag tycker är riktigt härlig!

Ikväll har jag varit på bio med min lillebror Linus, på nya Pirates filmen. Jag tycker att den var bra, speciellt om man gillar Johnny Depp! Men allra bäst var det att umgås med min bror, och se 3D bio för första gången.. Gillar att SF återanvänder glasögonen till 3D filmerna, gillar också att återanvändningstänk blir mer och mer naturligt i samhället. Men verkar som att SF liksom plastar in glasögonen igen efter att de "återvunnits", det är mycket onödigt däremot!

/Linnéa


LYCKA

Är klar med allt i skolan nu! Idag hade vi vårat sista prov, det var internationella relationer och handlade om globalisering. Kunde skriva hur mycket som helst kändes det som, det är ju ett väldigt intressant ämne! Det går inte att beskriva känslan, att äntligen vara klar med skolan! Att inte känna att det är något man måste göra, inget att plugga på kvällarna, ingen klump i magen. Nu väntar jag spänt på studenten!

En lycklig Bella som lämnar tillbaka sina böcker till skolbiblioteket. Behövs inte mer!

Eftersom allt är slut i skolan nu hinner man med mycket på fritiden. Igår träffade jag Karolina och Elin för en fika. Sen bar det hem till syster och sen till älskling. Jag och Simon bakade en eko-kladdkaka, belv riktigt god! Vi prövade att ha i lite blockchoklad, det gjorde verkligebn susen! Kakan smakade verkligen choklad, mums filibaba!
 

Efter skolan tog jag och Sara en power walk i Boulogner. Åh vad underbart det är där nu när allt har blommat! Sen har jag tillbringat nästan hela dagen på Simons balkong, solat, lyssnat på musik och läst tidningen. Vardagslyx! Min stackars älskling började jobba kl 4, men satt kvar en stund på balkongen med hans föräldrar som bjöd på en underbart god sommardrink! Sommaren är verklige här nu!
 
 
Ikväll ska jag hem till en kompis i Forsbacka och dricka lite vin och bara mysa med några av mina flickor. 
/ Charlotte  


Tips i vardagen!


Har blivit rätt dålig på att uppdatera nu på senaste tiden, det är så mycket som händer. Vi har sista grejjerna i skolan, studentförberedelser, jobb osv. På fredag blir jag klar med alla skolarbeten, det känns helt sjukt! Gymnasiet gick djukt fort! Kommer nog inte fatta att jag tar studenten förrän i höst när jag inte har någon skola att gå till.

Just nu är det så kul att vara i skolan, det är sådan stämning, vi liksom går och väntar på studenten och allt de roliga det innebär! För snart har vi ju bara festen kvar! Men det känns ändå sorgligt, att man inte kommer att träffa alla på samma sätt längre.


 

                                            
         


Det finns en hemsida, www.toptensverige.se som skapats i samarbete med Naturskyddsföreningen för att underlätta för oss att konsumera och använda vår el på rätt sätt. Vilka apparater som är miljömärkta, hur vi kan spara både på miljön och pengarna i plånboken. De har en rad olika toppenbra tips på sin sida! Här kommer några av dem. Kika in på hemsidan för fler!

Vädra snabbt och rejält istället för att lämna ett fönster på glänt. Ordna helst korsdrag så byts luften ut utan att väggar och möbler kyls ner.

- Kylan från maten du tinar upp kan tas om hand av kylen och – voilá, energi sparas. Maten mår också bättre av att tinas upp långsamt.

- Det är smart att dela in hemmet i olika zoner. Till exempel kan det vara skönt att ha lite lägre temperatur i sovrummet. Kan du tänka dig att dra ner värmen överallt med 1 grad kan du minska energianvändningen med runt fem procent.

- Med hjälp av en grenkontakt med strömbrytare blir det smidigt att stänga av flera apparater samtidigt. Då står de inte heller och drar onödig el i standby-läge. Kan spara 10-20 procent av din hushållsel.


Vårruset - lite mer miljövänligt och hälsosamt


Läste på GD:s hemsida om hur man uppmanar alla tjejer som ska springa vårruset imorgon att inte ta bilden dit, utan att istället cykla, jogga, samåka eller åka kollektivt. Stadsbussarna ska också sätta in många extraturer, väldigt bra tycker jag. Att vårruset får gå i ett klimatsmart och hälsosamt tecken! Det som skulle göra det hela ännu bättre tycker jag är om de kunde köra gratis turer, för att det skulle kunna få upp ögonen för resande genom kollektivtrafik hos sånna som inte brukar åka buss! Men alltid något i alla fall, och bra att man har miljön i åtanke. Frågan är bara om de kan ta konceptet längre än så nästa år?

Lycka till alla gymma tjejer som ska springa, jogga och gå runt Gävle imorgon!

/Linnéa

Barcelona i bilder


Massor av blandade bilder från Barcelona resan som hade lite av allt!

Idag måste det vara den mest deprimerande söndagen på länge känner jag och regnet gör det inte bättre. Lite små-ångest för allt möjligt, känns som att det är naturligt när studenten står och knackar på? Vad vet jag. Senaste dagarna har varit en blandning av först och främst korta skoldagar och en hel del pluggande in i det sista. Men även annat har stått på schemat, i fredags åkte jag och Malin ut och kikade på Polhems bal, alla var himla fina och det var kul att se så många uppklädda vänner. Blev inspirerad inför min egen bal faktiskt! Har även hunnit med SSU-möte och idag är det enbart plugg, plugg och plugg att ta tag i.

Tur att vi åkte till Barcelona, verkligen välbehövligt kan jag konstatera nu när den sista energin läggs på pluggandet. Nu blir det först samhälls-plugg och sedan internationella relationer då vi har prov om globalisering. En fråga som är väldigt intressant från miljösynpunkt..

/Linnéa

Tankeställare


Äntligen helg! Dock har vi haft en skön vecka i skolan, det börjar lida mot sitt slut nu. Nästa vecka har vi de sista två proven och ett tack/hyllningstal som ska hållas. Sen är det klart!!

Vi håller på med globalisering på internationella relationer, ett väldigt intressant ämne! Man kan se de ur många olika perspektiv, både för och nackdelar. Den största nackdelen är ju att klimatet får lida. Vår lärare berättade något mycket intressant för oss. Livsmedelsverket som bla går ut med information med hur man ska äta för att kroppen ska må bra, ville även göra en modell för hur man ska äta på ett miljövänligt sätt. Förslagets togs upp i EU, där det nekades. Man menade att det begränsade handeln, att importen på varor från andra länder skulle minska osv. Visst, det är klart det gör eftersom man satsar mer på lokal och närproducerad mat. Men om Svergie börjar göra det och blir en förebild, så kommer andra länder i EU att ta efter och därmed så kommer även de att börja leva mer hållbart inom en framtid. Då kommer ju det att gynna den egna marknaden. Jag tycker att frågor som dessa är väldigt intressanta, och att det verkligen kommer fram att vi människor bryr oss mer om pengar och marknaden än vår hälsa och miljö?!


/ Charlotte

Gjorde Barcelona


Bild från den här tiden förra året, ser fram emot alla festligheter och sommarvärmen framöver!

Jag är hemma! Dagarna i Barcelona ha varit toppen och lite tokiga! Coolaste måste absolut vara Barcelona - Espanyol matchen med mer än 90000 personer på läktarna, helt ogripbart! Barcelona är verkligen en stad jag skulle rekommendera er att resa till, har allt oavsett om man vill ha solsemester eller vara väldigt kulturell. Har en miljard bilder också som jag ska uppa med tids nog. Känner mig mer redo för att sätta igång med sista rycket nu innan studenten som närmar sig, nu kan jag äntligen se ljuset i slutet av tunneln. Bara några prov och någon inlämning kvar nu!

Avecklade ett av dem idag, läskigt kursprov i Matte C från 08:30-12:30. Ingen aning om hur det gick men någon poäng ska man väl ha skrapat ihop.. Slutade efter det och har sedan haft en väldigt produktiv dag. Har packat upp allt nu efter resan, städat, uppdaterat kalendern och bokat in möten och andra aktiviteter, beställt tågbiljetter till en kurs om några helger och fixat med lite SSU-grejer. Känns bra!

/Linnéa

Vårdagar

Här kommer lite uppdatering vad jag har gjort de senaste dagarna. I söndags hade jag som sagt dansuppvining med min grupp från Zen zen. Det blev träning, smink, kläder osv. från 10.30 till 16.00 när showen började. Det var vår avslutning nu innan sommaren. Showen gick bra, men saknar redan mina tokiga flickor! Kom hem vid sextiden sen tog jag det bara lugnt med älskling och pluggade.
 

 

Igår blev det en kort skoldag och sedan en massa ärenden. Gick till CH och fick mitt sommar-schema bland annat. Sen solade jag lite på Simons balkong och sen begav vi oss ner på stan och tog en glass med Marcus. Sedan var det dags för lite jobb! Jobbade eftermiddag/kväll på Coffee Lounge. Det har öppnat sin uteservering utanför Flanör nu, supermysigt! Jobbade där lite under eftermiddagen, det var så skönt att få vara i solen men ändå jobba samtidigt!

Nu sitter jag i skolbiblioteket, vi har samhällslektion. Borde egentligen jobba med vår uppgift men det är svårt att koncentrera sig när solen strålar och sommarvärmen är här! Vill bara ut och sola!

/ Charlotte

Cykeldag 14 maj


Tänkte tipsa lite om cykeldagen som snart äger rum här i Gävle! Varje år i maj arrangerar nämligen Gävle kommun en cykeldag. En dag fullspäckad med olika aktiviteter som är kopplade till just cyklandet. Här kommer programmet för dagen: 

  • Prova en elcykel och en cykel som är anpassad för funktionsnedsatta
  • Testa dina cykelfärdigheter på en teknikbana
  • Shake it har uppvisningar klockan 12.00 och 14.00
  • Tipsrunda och en cykelorientering
  • Gävle kommun berättar varför det är viktigt att fler väljer att resa klimatsmart
  • Cykelhandlare visar upp de senaste cyklarna
  • Polisen kollar att din cykel är säker
  • Cykla till IKEA den 14 och 15 maj, IKEA bjuder på middag vid uppvisande av talong som delas ut under Cykeldagen!

Cykeldagen smygstartar redan den 12 maj när Gävle kommun delar ut 600 frukostpåsar till cyklister på tre ställen nära centrum från klockan 07.30.


Läs mer och cykeldagen på:
http://www.gavle.se/Trafik--infrastruktur/Aktuellt/Cykeldagen-14-maj-pa-Stortorget/

/ Charlotte


Helg

Hej bloggen!

I torsdags var det som sagt studentfest med 90-tals tema. Det var grymt kul! Alla hade verkligen gått in för temat och rotat fram gamla nittiotals-kläder! Det kändes verkligen att studenten är på g när dom började spela studentlåtar på Goya! Nu har vi bara tre och en halv skolvecka kvar(!), sen är det studentvecka och sen går vi ut! Det känns så sjukt! Life as eco är ju ett skolprojekt från början, med jag är säker på att vi kommer att fortsätta med Life as eco så länge det finns intresse!

Idag har jag dansat nästan hela dagen! Vi har nämligen uppvisning imorgon. Det är i Polhems aula, insläpp 15.30, kom och kika! Nu ska jag strax iväg med Sara till Boulognern. Vi ska bara dit och njuta av de fina vädret, och kanske plugga lite filosofi?

/ Charlotte








Off to Barcelona

                                     
Bilder från lägenhetshotellet vi ska bo på!

Äntligen är det dags! Har värsta resfebern och packar just nu det sista innan jag åker med familjen för att fira att pappa fyllt 50 år och passande nog fyller min lillebror 16-år i Barcelona också! Dags för en långweekend från fredag till tisdag alltså. Ska bli så underbart skönt med lite mer värme och miljöombyte. Är så sjukt trött och sliten just nu så resan kommer verkligen lägligt! Det har planerats in både de vanliga sevärdigheterna, second hand shopping och tid för att bara strosa runt och vara ledig, men höjdpunkten är minst sagt fotbollsmatchen i La liga mellan Barcelona FC och Espanyol och rundvandringen på Camp Nou. Detta innebär ett riktigt derby med minst 90000 personer på läktarna.. galet! Barcelona ska ha en väldigt bra kollektivtrafik som vi kommer att använda oss av när vi inte promenerar, sedan så ska vi bo i världens snyggaste designhotell. Är rädd för att vi aldrig ska vilja åka hem igen!

Nu måste jag packa färdigt!

Take care

/Linnéa


Dagens tips!


Idag är det dags för studenfest på goya. Det är 90-tals tema eftersom vi som tar studenten är födda på nittiotalet. Vi är ett gäng tjejer som ska vara hemma hos Bella först. Har börjat fixa mig lite smått. Köpte inga nya klädesplagg. När jag satt på mig allt insåg jag att allt jag har på mig ikväll är lånade kläder. Har en magtröja som jag lånat av min syster, ett par jeansshorts som är Saras och mammas tights. Men det är ju supersmart! Istället för att konsumera en massa onödigt som man ska använda typ en gång så kan man låna av sina nära och kära! Det får bli dagens miljötips!

/ Charlotte

Bussarna i Västerås

Är trött på att vara förkyld! Vill bli frisk nu så att jag kan dansa och träna zumba som vanligt. Men aja, det är väl lika bra att bli riktigt frisk innan jag börjar hurta igen! Till något possitivt, man börjar verkligen märka att vårat sista år i skolan börjar lida mot sitt slut. Idag bjöd vår snälle geografi lärare oss på kladdkaka, glass och äppelpaj. Hembakt till och med, gulligt av honom!

 

Pratade med en kompis som bor i Västerås häromdagen. Pelle heter han och har flyttat dit för att plugga till pilot (coolt, jag vet). Han berättade att när han var hemma i Gävle förra helgen så lämnade han kvar bilen här för att istället ta tåget till Västerås. Väl där skulle han nyttja lokaltrafiken, nämligen deras biogasbussar. Jomenvisst, Västerås har också biogasbussar! Han sa att de var väldigt bra och smidiga att åka med. "Synd bara att dom låter som åskan" sa han. Men vad gör det om det är skonsammare mot miljön! Tack och lov väsnas inte bussarna här i Gävle! Tummen upp för min miljövänliga vän!

/ Charlotte



Gefle Chocolaterie


Fick en superfin present från partiet från Gefle Chocolaterie efter talet i Gävle. I bakgrunden syns fina blommor som jag fick i Ockelbo och Gävle. Åh vad fint det är med fräscha blommor inne!


Inne i påsen så låg det en stor chokladbit med Socialdemokraternas partimärke, rosen. Nu kommer jag aldrig kunna äta upp den, så himla fin! Men det allra bästa är att Gefle Chocolaterie använder miljöbevarande arbetsmetoder, naturliga råvaror och chokladen som används är etisk ochmiljömässig hållbar tillverkning, där nära kontakter med den enskilda kakaobonden är en självklarhet. Verkligen att bra lokalt företag att gynna när man är sugen på något sött!

/Linnéa

Kärnkraft, Valborg & Första maj


Några SSU:are och jag var med och demonsterade mot kärnkraft för en vecka sedan! Detta för att uppmärksamma 25-årsdagen av Tjernobyl olyckan.


S-föreningen på Brynäs ordnade valborgsfirande och Ulla Lindqvist, vice ordförande LO vårtalade! Efter detta åkte jag och Elin till Malin för att grilla och ha en lugn men mysig valborg med god mat och dryck!


Kvällens bilder!


Några av alla de bilder jag har från Första- maj firandet i Gävle efter Ockelbos firande tidigare under dagen. Hade förmånen att få hålla tal, första maj är verkligen glädje och stolthet för mig!

/Linnéa

En webshop med hjärtat på rätta stället

Vill återigen tipsa om att ni kikar in på vår kära vän Malins webshop där hon säljer alla möjliga fina produket, inte minst rättvisa och hållbara sådana av alla möjliga slag. Verkligen värt ett besök, såhär i student-tider kan det vara extra skoj att klicka hem en studentbok att fylla minnen i, som dessutom är hållbar! 
Webpresent.se



/Linnéa

90-talet here I come

Efter skolan begav jag mig ner på stan med Bella. På torsdag är det studentfest med tema 90-tal på Goya så vi tog en runda på stan för att leta efter outfits. Vi gick till myrornas, om någon så borde väl de ha 90-tals kläder. Och visst hade dom det! Vi träffade även på några killar i klassen, dom var också på jakt efter kläder.  Det är ju ett supersmart sätt, både miljövänligt och rman kan hitta rätt tema på kläderna. När vi skulle betala sa kassörskan att de hade haft besök av många studenter som bunkrat upp inför torsdag. Hejja miljövänliga studenter!

Senare kom även Sara och Jenny ner för att leta kläder och sen gick vi allihopa tillsammans och fikade, mys mys! Nu ska jag snabbt packa ihop mina grejjer och byta om. Har extra träning med dansen idag, vi har uppvsning i helgen. Sen blir det direkt hem till älskling.

/ Charlotte



Taggad Bella!


Tobbe med sitt fynd!

Nätsmart!

Naturskyddsföreningen har en bunt olika nätverk för att underlätta för oss som är miljöintresserade att ta del av deras arbete och vad det är som händer där ute i världen. Man kan även vara med och diskutera och kommentera deras inlägg. Här kommer några olika tips!! 

Facebook: www.facebook.com/naturskyddsforeningen

Blogg:  blogg.naturskyddsforeningen.se

Twitter: 
 twitter.com/naturskyddsf

Youtube: 
www.youtube.com/naturskyddsf

Flickr: www.flickr.com/naturskyddsforeningen

/ Charlotte

Intensiv, fantastisk helg

Gör ett jäktat litet inlägg innan jag äntligen ska sova. Helgen har varit intensiv men hur rolig och fin som helst! Har många fina bilder från Valborg och inte minst från dagens första maj firande där jag och Ulla Lindqvist som är vice ordförande i LO har talat både i världens mysigaste Ockelbo och ett soligt Gävle. Lika mäktigt och fint som vanligt, alltså. Pratade om hållbar utveckling i mitt tal också, viktigt att få med!

Nu: verkligen dags att sova, uppar med bilder framöver!  
Men avslutar med lite goda tips!


Min lillebror blir 16 i veckan, släkten firade han idag under kvällen: det blev grillat. Kyckling från Ockelbo kyckling. Spring och köp, så himla fint och bra på många sätt!


Eko-Müsli från AXA. Toppen till frukosten eller mellanmålet!

/Linnéa

Sista april

Tiden går så fort nu, hinner knappt med! Igår steg vi upp i tid för att fixa och dona inför dagen/kvällen. Vid tvåtiden tog vi oss till Valbo till Daniel. Jag satt där med Simon och hans kompisar och bara snackade, drack lite cider och bara njöt. Vid fem tog jag bussen in till stan till mina flickor. Stort plus igen för biogasbussarna, men ett önskemål är att det ska gå och köpa sms-biljett även från Valbo!

Vi var fyra tjejer, jag, Amanda, Bella och Sara. Vi grillade och gjorde kanske den godaste salladen jag någonsin har ätit! Till efterrrätt blev de chokladmousse, grädde och kaka. Var helt proppmätt efter måltiden! Sedan blev de lite drinkar och allmänt mys. Senare på kvällen gick vi hem till Marcus, Simon och hans killar hade åkt dit så vi avslutade kvällen allihopa tillsammans. Vi spelade charader, hur kul som helst! Ett miljötips! Istället för att köpa dyra spel i butiken, be någon vän eller familjemedlem att skriva ihop charader till dig och ditt sällskap. då vet ingen vad som står i charaderna och alla i sällskapet kan vara med!

Hade en supertrevlig kväll! Idag har jag och Simon bara tagit de lugnt, myst och njutit av ledigheten.
/ Charlotte

















RSS 2.0