Måndag hela veckan

Varför känns det som att det oftare är måndagar än fredagar? Det är dagens fundering.

Idag är jag i Uppsala en kortis för att ha seminarium. Sedan ska jag hem till Elin med ett gäng för att skriva en debattartikel.

I helgen har jag skrivit högskoleprovet för andra gången, känner att jag har höjt mig. Men att jag behöver höja mig ännu mer. Det blev en lång, lång lördag, som avslutades på bästa sätt med middag på Allstar tillsammans med lite tjejer! Supergott var det! Dock inte särskilt miljövänligt mig veterligen. Det miljövänliga utbudet på restauranger och fik måste öka för att göra det möjligt att kunna göra hållbara val! Men egentligen så tycker jag att det inte bara handlar om hållbara val, utan om att all mat ska vara miljövänligt och utan att djur far illa. Helt naturligt och utan att vi ska behöva välja, utbudet ska vara miljövänligt av sig självt. Mer om det en annan gång!

Igår så hade jag en efterlängtad slapp-söndag, tog sovmorgon, pluggade och gick runt i pyjamas-byxor hela dagen. Sånt behöver man ibland!

Avslutningsvis, Jag känner att det är dags för lite fler inlägg som är undersökande och "djupare". Så att det inte bara blir våra vardagsbetraktelser här i bloggen. Vi får jobba på det, men håll tillgodo! I arkivet finns det över 500 inlägg, en hel del med undersökande karaktär!

/Linnéa


Läsning av SEVEN!

Godmorgon!

Så var det äntligen fredag igen! Jag sitter på tåget mot Uppsala då jag har föreläsning 10:15, pendlingens tjusning att ständigt vara ute i god tid.

Har haft en bra vecka, äntligen har tempot dämpats så att det nu ligger på en hektisk nivå men inte galet hektisk så att man knappt hinner sova!

Började veckan på ett alldeles speciellt sätt i måndags, nämligen med en läsning av SEVEN. SEVEN bygger på sju kvinnliga människorättskämpars liv, kamp och gärning. Läsningen utgår ifrån intervjuer med dessa kvinnor så det är också med deras egna ord som man på ett starkt sätt får ta del av deras arbete och liv. Alla sju historier knyts ihop med varandra på ett väldigt träffande och bra sätt, och det är idag 160 personer i världen som har fått gestalta en av de sju personerna som är med i SEVEN och därmed lånat ut sin röst (bland annat Hillary Clinton). När SEVEN sätts upp i olika städer (i Gävle för att vi är milleniekommun), så ska kommunen representeras av människor inom både politik, näringsliv, föreningsliv osv. Som SSU-ordförande fick jag den stora, stora äran att få vara med och läsa Mu Sochua från Kambodja som kämpar mot trafficking, prostitution och sexhandel och som arbetar politiskt i Kambodja för kvinnors rättigheter. Andra som var med var Daniel Olsson som är ordförande i kommunfullmäktige (yngst genomtiderna i Sverige!), Margareta Hagman som är bibliotekarie, Pelle Olsson som är tränare för Gefle IF, Titti Schultz från Rix FM (som är uppväxt i Gävle), Rina Näslund som jobbar med företagande och integration på länsstyrelsen och Bodil Ceballos som sitter i riksdagen för Miljöpartiet. Ett jättebra gäng och en rolig blandning tycker jag!

Det kom mycket folk och att gestalta någon annan, med deras ord och historia var en av de starkaste saker som jag har gjort! Är så glad att jag fick vara med och läser gärna SEVEN en annan gång!

Annars i veckan så har jag haft både SSU-träff och häng med unga socialdemokrater och pratat organisationsutredning (mycket roligare än vad det låter!), styrketränat, pluggat, varit i Uppsala för föreläsningar och seminarium, fikat med Sandra och Malin. Ja gjort lite allt möjligt helt enkelt!

Hoppas ni får en toppen fredag!

/Linnéa


Torsdag

Är ledig idag, otroligt skönt att vara ledig en torsdag! Har myst ner mig i soffan med My (systers hund) efter en promenad i bolougnern. Älskar hösten, så friskt och härligt ute!!

Senare har jag tänkt att jag ska rensa ur min garderob. Det är nämligen snart dags för en klädbytarkväll med tjejerna. Denna gång hos Karolina. Är superpeppad! Efter det blir det en sväng till gymmet med älskling!

/Charlotte


Bildbomb

Här kommer en rad härliga bilder från miljötinget!
Måste verkligen berömma alla som deltog i vår workshop, ni var sjukt duktiga! Så kreativa och engagerade! Otroligt kul att se, resultatet blev verkligen över förväntan!
/ Charlotte

Sovdags

Har precis myst ner mig i sängen med älskling, ska eventuellt kika på någon film innan det är dags att sova. Tänkte mest säga att jag inte har glömt att jag ska ladda upp bilder från miljötinget, det kommer! Har haft lite fullt upp sedan jag kom hem bara! Men imorgon jobbar jag kortdag så då ska jag nog hinna ladda upp denna bildbomb!

/Charlotte


Miljötinget

Nu har jag öppnat lite presenter, ätit snickerstårta och blåst ut ljus (När blir man för gammal för det?), umgåtts med släkten, ätit hasselbackspotatis med rödvinssås, trattkantareller och nötkött, träffat Sandra en snabbis och fått present även av henne, bland annat en fika! Fin födelsedag! Fick en ny laptop, vilket verkligen var välbehövligt då min förra knappt fungerar, den är dessutom lätt så att jag smidigt kan ta med mig den på tåget. Fick även pengar, choklad från Gefle Chocolaterie (ekologisk och etisk choklad), fina ljus och presentkort! Får fira 19-årsdagen med vänner i början av november med en utgång eller så!

Tänkte bara berätta lite mer om vår workshop, där deltagarna skapade en klädbytarstation som blev sjukt bra! Tillsammans med workshop deltagarna så bestämde vi att de som inte hade något plagg att byta in och vill ta ett annat plagg skulle få lämna en femma och sedan ta ett plagg. Pengarna vi får in ska gå till världsnaturfonden WWF. De kläder som blir över imorgon efter Miljötinget kommer att gå direkt till Lettland. Känns bra att veta att pengarna och kläderna kommer till användning. Är fortfarande grymt peppad efter att ha fått träffat alla engagerade ungdomar och jag hoppas att de hade det roligt på workshopen!

Här är alla fina bilder från Miljötinget:


Charlotte var trött på tåget upp! Men vi stannade självklart uppe sent ändå..


Grymma Movits spelade! Sjukt bra!


Efter lite krångel mitt i natten på vandrarhemmet blev det Hudiksvalls statshotell istället. Vi klagade inte, underbart med denna syn två på natten!



Jättegod hotellfrukost inledde dagen, lyx! Dock kanske inte ekologiskt?


Även Rasmus och Maria från Region Gävleborg respektive AER Youth var på Miljötinget!


Vi började Workshopen med att berätta om Life as eco!


Salen var alldeles full och det blev snabbt syrebrist.. men sjukt kul att vår workshop var alldeles fullbokad!


Efter att vi berättat om oss så fick deltagarna testa sig på klimatkontot på vissa områden för att se hur mycket koldioxid som de bidrar till att släppa ut per år. Vi hade ett kort samtal om det och vad som man kan välja för att vara mer klimatsmart. Sedan så delade vi upp alla i tre olika arbetsgrupper som var ansvariga för olika saker i klädbytar-stationen, under ca 1 och en halv timme hade alla på sig att ordna med sin uppgift och sedan att pimpa Miljötinget t-shirts om tiden blev över. Dessutom så hade många tagit med sig kläder att byta in i stationen, så vi hade en stor hög med fina kläder! Alla var grymma och jobbade på kanon, resultatet, som ni ser i bilderna nedan blev toppen! Klädbytarstationen kanske kan bli ett återkommande tema på Miljötinget?






Alla jobbade på och slutresultatet var grymt!




Bromansgymnasiet var stort!


Tågresan hem bjöd på fina vyer!

/Linnéa

På tåget!

Nu sitter jag och Charlotte på x-tåget ner till Gävle! Känns sjukt tråkigt att åka hem med tanke på att man blir så glad och peppad på miljötinget av alla andra engagerade och intresserade ungdomar! Dessutom så händer det ju roliga saker hela tiden! Å andra sidan känns det skönt att komma hem då det finns massvis med plugg på hög som jag måste ta tag i, och så hinner jag fira min 19-årsdag med min släkt och familj. Men min födelsedag kunde inte hittills ha varit bättre, med hotellnatt och god hotellfrukost! (efter krångel inatt så blev det ju till slut hotell, och det kan man ju inte klaga på) Och engagerade workshop deltagare under förmiddagen!

Workshopen gick över förväntan och alla var jätte duktiga och engagerade. Tillsammans så gjorde de klädbytarstationen suverän! Sitter med ett leende på läpparna och massvis med energi och pepp efter alla lyckade timmar uppe i Hudik på miljötinget. Trots att sömnbristen börjar att göra sig påmind..

Lägger upp alla bilder när jag kommit hem och ätit tårta!

/Linnéa


God morgon

God morgon alla läsare!

Vaknade precis upp på Stadshotellet i Hudiksvall. Hade en grymt rolig kväll igår! Vi kom hit med tåget vid sju och åkte då direkt till skolan där miljötinget håller hus. Movits(!) var där och spelade så lyssnade på dem, sjukt grymma! Sedan åkte vi in till stan på lite stadsvisning med några andra av de som föreläser och är med och arrangerar. Väldigt roligt! Tanken var att vi skulle sova på vandrarhem men när vi kom dit så hade det blivit något knas med nycklarna och rummen räckte inte till alla. Så vi fick packa in oss o bilen igen och åka till Stadshotellet (jag klagar inte). Nu ska vi snart äta frukost och peppa inför vår workshop!! 9.30 smäller det!

Just ja Linnea fyller ju år idag också, grattis vännen!!!
/Charlotte


Dags för Miljötinget 2011!


Avslutar min dag som innehållit bland annat styrketräning, med ekologisk och närproducerad yoghurt och massvis med gottis müsli! Packar dessutom lite inför morgondagens miljöting, både kläder som behövs till vår klädbytar station och det som inte ska bytas bort, så att säga! & samtidigt så försöker jag läsa tonvis av kurslitteratur.

Hoppas på att det ska funka att mobilblogga i helgen, och jag tar med mig min smidiga digitalkamera. För skojiga bilder! Filar också på ett inlägg om det här med miljö och klass, intressant och ett perspektiv som osynliggörs tycker jag. Publiceras antagligen nästa vecka.

Godnatt!

/Linnéa


Global warming

Var in på plans Facebook sida "stöd barnarbete" och kikade och fick då se den här bilden. Haha tycker att den är så himla bra! Man måste kunna skämta om saker ting också, det ska vara kul att rädda vår jord!
/ Charlotte


Torsdag

Kom precis hem från Malin och Fredrik var där och käkade lunch efter jobbet. De bjöd på regnbåge som Fredrik dragit upp utanför Gysinge. Mer klimatsmart än så kan det ju inte bli?! Var hur gott som helst. På tal om fisk, i filmen underkastelsen tar dom bla upp sjöar som blivit utsatta för stora mängder medicinavfall, bla då p-piller. De manliga fiskarna "byter kön" och utvecklar kvinnliga kön. Jag tycker att det är helt sjukt, går det ens? Kanske ska smula ner mina p-piller i Simons mat och se efter vad som händer? Eller kanske inte, haha..


Nu ska jag snart ut på en springtur och senare blir det tacomys med älskling!

Imorgon bär det iväg till Hudiskvall och miljötinget. Ska bli riktigt kul! Kommer nog bli en hel del mobilbloggning då, så håll utkik! 


/Charlotte


Guldklimp



Idag så gick jag och köpte väskan ovan hos Ruth& Raouls, min favorit secondhand butik i Uppsala. Har kikat på den i månader, sedan mitt första besök där. Så idag slog jag till, då den är härligt vintage-stil med lite aningar av Chanel. Kommer att användas flitigt! Dessutom så fick det bli min egna lilla present då det nu typ har gått halva terminen, och jag känner att jag var värd den. Även om det kan vara lite farligt med att se saker och prylar som ett belöningssystem som bara uppmanar till ökad konsumtion. Det är jag medveten om, men detta är en sån gobit som jag vet att jag inte kommer att ångra, som är genomtänkt och kanske lite av en *klapp på axeln* väska. Men då jag fyller 19 år på lördag så kan man ju se det som en tidig födelsedagspresent till sig själv också..

Annars så är jag sjukt trött idag, gick upp vid 06:00 för att ta tåget 07:49 och har haft en lång dag med flera föreläsningar då jag kom hem vid halv sju. Men imorgon så har jag ingenting så ska då passa på att läsa på i kurslitteraturen och anteckningar, fixa inför miljötinget och packa lite.

Nu ska jag njuta av tv-kvällen med både Grey´s & True blood, och självklart plugga lite! Det gäller att hänga med..

/Linnéa

Tisdag



Gillar veckor då jag inte har någon måndags-föreläsning, veckan börjar liksom på tisdagar och blir mycket kortare! Denna vecka är det så och först idag har jag varit i Uppsala för PM seminarium, så nu är vi i princip klar med Medborgare och samhälle, och börjar imorgon med Statsmaktens strukturer. I november har vi sedan en fet tenta på båda områden, tungt. Appropå tentor så fick jag idag veta att jag klarade min första tenta i politisk teori, vilken lättnad!

Annars så är jag less på vädret, regn och åter regn. Lite tyngre desto närmare vi kommer november.. I Mitten av november så ska jag förövrigt åka till Moldavien via mitt partidistrikt och prata om SSU, hur vi lägger upp vår verksamhet samt om ungas politiska engagemang. Ska bli väldigt, väldigt intressant. Det piggar upp lite i november ändå..

Vill åter påminna om att alla borde delta imorgon på Faitrade Challenge, fika något rättvisemärkt och rapportera in det. Tillsammans kan vi göra skillnad! & nu är det bara att börja peppa inför helgens Miljöting!

/Linnéa


Faitrade Challenge - delta imorgon du också!



Jag kommer ihåg för ett år sedan då vi skrev om detta, och nu är det dags för 2011 års Fairtrade Challenge. Tänk så fort tiden kan gå!

Från Fairtrades hemsida:

"Fairtrade Challenge är en fikautmaning där alla som fikar minst en Fairtrade-märkt produkt någon gång mellan kl 8 – 20 onsdagen den 19 oktober kan delta. Syftet är att sätta fokus på hur vi med hjälp av handel och konsumtion kan skapa möjligheter till utveckling och stärka mänskliga rättigheter i utvecklingsländer. Intresset är rekordstort från såväl privatpersoner, organisationer som företag och politiker."

Man vill också sätta världrekord i Faitrade Challenge och klå tyskarna som nu innehar rekordet på 450000 personer. Delta genom att fika med minst EN Faitrade produkt mellan 08:00-20:00 imorgon, inte direkt en svår uppgift men med stort symboliskt värde, och gofika gillar vi ju! Sedan går ni in HÄR för att läsa mer om hur man rapporterar in sitt fika, så att man faktiskt kan se hur många som deltagit!

Jag är på, är du?

/Linnéa


Från Stockholms stadsmission



Jag skrev i inlägget nedan om att jag fyndat lite på Stockholms stadsmission, där går pengarna till att hjälpa Stockholms allra mest utsatta, viktigt! & bra att veta att deras vinst går till någonting viktigt, till människor som idag helt osynliggörs.  Jag köpte ett skinn-skärp och en liten mobilväska ursprungligen från Weekday, detta för under 200 kronor! Att handla second hand har så många ++++ inte minst med tanke på hur återanvändning är en av de enklaste metoderna om du vill börja leva mer klimatsmart.

Jag gillar söndagar. Oftast inte lika hektiskt som alla andra veckans dagar och man får tid till att träna och fixa med sådant man annars skjuter upp. Idag körde jag ett spinnpass och fixar med lite annat, skönt att vara igång! Ska även ansöka till universitetet nu i vår också, Blir ju klar med Statskunskap A och ska ansöka till Genusvetenskap A och satsa på att komma in på Politicies kandidatprogrammet nästa höst. Men nog om studier.

Hoppas helgen varit fin!

/Linnéa


Skräp eller skatt?

Sitter hemma hos Simons föräldrar och kikar på "tre trappor". Vi har precis ätit söndagsmiddag, som bestod av lamm, pressad potatis, grönsaker och sås. Och till efterrätt marängsviss, hur gott som helst! Säger det ännu en gång, söndagsmiddagar med päronen är underskattat! Ett bra sätt att umgås med sin familj när man inte bor hemma längre!

För övrigt har jag hittat ett fint vitrinskåp på blocket idag. Dagens miljötips är att klicka in på blocket! Sälj dina gamla grejjer som du inte vill ha längre och köp det du behöver begagnat! Oftast är det inte fel på grejjerna utan man är trött på dem eller ska flytta och inte har plats för dem! Vi har köpt både säng och barbord där när vi flyttade hemifrån och vi är supernöjda! En annans skräp är en annans skatt!!

/Charlotte


PLAN & Stockholm

Har även denna vecka försökt mig på att blogga via mobilen tusen miljoners gånger, men det vill sig inte! Det gick grymt bra en gång och sedan dess är det stopp. Det verkar vara något som drabbat flera, enligt blogg.se forumet i varje fall? Jag som tyckte det här med mobilbloggningen var så fantastiskt bra, när man ständigt är på språng till Uppsala, möten, jobb och andra aktiviteter. Hoppas att det löser sig, skulle göra bloggen ännu skojigare och lite mer uppdaterad!

Min vecka har varit en av de galet stressigaste någonsin, lätt topp tio!
I torsdags så var ju vi, precis som Charlotte skrivit om nedan i Stockholm och Fryshuset, där vi föreläste för Plan Sverige om Life as Eco. Det var för att kickstarta deras kampanj om just klimat och barns rättigheter, läs nedan och gilla, gilla, gilla. Det var i alla fall jättefint ordnat och peppande och inte minst inspirerande att få prata med och inför så engagerade människor. Det var via min fina vän Maria som jobbar på Plan och är nyinflyttad i Stockholm som vi blev kontaktade angående just denna föreläsning! Hon var en av de som var med och ordnade kvällen och när jag ändå var på plats i huvudstaden passade jag på att stanna över natten till fredag eftermiddag för att hinna umgås lite mer. Charlotte var tyvärr tvungen att åka hem pga jobb, men jag stannade som sagt kvar och vi åkte efter mingelkvällen på Fryshuset upp till Hotell Radisson Blu's Skybar med utsikt över hela Stockholm och tog en drink! Sedan så köpte vi med oss lite gott och hängde hos Maria hela kvällen. På fredagen blev det en välbehövlig sovmorgon innan jag gav mig ut och strosade runt på Söder, såg The Moniker, massvis med Hipsters och kikade i alla second hand butiker där. Hittade lite smått och gott på Stockholms Stadmission också, innan det var dags att ta tåget hem, trött och nöjd!

Känner verkligen att jag behövde resan till Stockholm som ett andrum efter senaste tiden som mest varit sjukt stressig, och inte blir det ju direkt bättre heller resten av oktober. Tidigare i veckan så besökte SSU Arbetarbladet, jag hade möte ang. ny SSU lokal, Seminarium och föreläsningar i Uppsala, gruppmöte inför min första Barn- och ungdomsnämnd, själva nämndssammanträdet och panik PM skrivande, vilket jag hann klart med i sista sekunden och fick typ en hjärtattack på kuppen..

Idag, fina fantastiska lördag så har SSU hyrt Fjärrans relaxavdelning där vi snackat värvning och annat kul, och inte minst bubblat och bastat! Också det helt underbart efter all stress senaste tiden. Avslutade dagen med lite käk på Wayne´s innan jag kom hem och drack kryddigt KRAV-thé. Det är min vecka KORTA versionen. Avslutar med lite bilder från veckan!


Visar ännu en gång hur min skola ser ut.. utvändigt och invändigt, känner mig tacksam för att få möjligheten att studera i så fina och anrika lokaler!


Börjar ni pendla, så var beredd på att offra lite skönhetssömn, och få vackra mörka ringar under ögonen! Så här ser jag ut varje gång jag tar 06:30 eller 07:49 tåget!


Fina skyltar, sådana har man i barn-och ungdomsnämnden och jag var peppad inför det första sammanträdet. Ännu roligare att en av mina allra bästa vänner, Elin, också sitter i nämnden, fast som ordinarie!


Sjukt god libanesisk mat på Plan Sveriges mingelkväll för klimat och barns rättigheter i torsdags, borde äta libanesiskt oftare!


En drink med en fin vän och en fin utsikt över Stockholm. Välbehövligt med lite vänner-tid, tid att andas ut, tid med Maria, som det var alltför längesen jag träffade!


Detta har jag snaskat på sedan i torsdags, vi fick så fina tack-gåvor för att vi deltog och föreläste för Plan Sverige. Tack! Det bästa är ju att det är Krav-märkt också!

Usch så kallt det var ute idag, eller nuförtiden.. då är det ju grymt med thé. Mitt Thé drickande går förövrigt mycket bra! Idag testade jag ett nytt thé, som var väldigt kryddigt och dessutom Krav-märkt. Viktigt!

/Linnéa


Mobilblogg

Försöker mig på det här med att blogga från mobilen, får se hur det går! Det är ju supersmart eftersom jag ofta är på språng och inte alltid känner att jag har tid att sätta mig ner vid en dator.

Mamma, pappa och Malin var som sagt här för en stund sen. Fick en jättesöt present av dem, ekologiska gelehjärtan! Blir så glad när nära och kära tänker på miljön och tar efter ekostilen!

De tipsade även om en inspirationsmässa som äger rum nästa helg. Det är gästrike återvinnare som anordnar dagen vid sörby urfjäll. De kommer att ha åtta stycken tema rum där allt är till salu, vernissage med 300 tavlor, massor med second hand och tips! Jag är på miljötinget så kan tyvärr inte åka dit. Men ett supertips åk dit och fynda!!


Plan Sverige

Äntligen helg! Sov ut, åt en fantastiskt god frukost med älskling, städade lite snabbt här hemma och nu sätter jag mig äntligen ner och bloggar. I torsdags var jag och Linnéa till fryshuset i Stockholm och föreläste om Life as eco för Plan Sverige under en mingelkväll för klimat och barns rättigeheter. Det var verkligen ispirerande, deras arbete är helt fantastiskt! Jag blev själv väldigt motiverad att angegera mig i det som det arbetar med.
Det har nu startat en kampanj som heter Stöd barnarbete, inte den typ av barnarbete som du kanske tänker på utan barns engagemang och de arbete de lägger ner för att rädda vår planet. Klimatsmarta barn räddar världen! Såhär beskriver de sig själva:
"Plan arbetar tillsammans med engagerade barn och unga världen över för att minska riskerna för katastrofer och effekterna av klimatförändring. Vi vet att det går. Här berättar vi hur och varför. Och vill gärna veta vad du tycker om klimatförändringen. En hållbar värld där barn och unga i fattiga länder lever i säkra samhällen där de har möjlighet att påverka beslut, både i stort och smått. 
Och där vi i rika länder lever i klimatsmarta samhällen och kan vara med och skapa en bättre värld, både för oss själva och för barn och unga som lever med klimatförändringens och katastrofernas effekter."

Klicka in på deras facebook sida för Gilla deras fantastiska arbete och läs mer! Klicka in här eller läs mer på deras egna hemsida. Det var som sagt väldigt kul och hedrande att vi fick komma dit och prata. Jag får verkligen en boost av att vara ute och föreläsa, träffa andra människor som är engagerade och bryr sig om vår moder jord, som vill hjälpa till och rätta till det som blivit så fel. Nu peppar vi inför miljötinget som är nästa helg! Såg häromdagen att vår workshop är fullbokad nu, kul! Men såklart lite pirrigt också!

Snart kommer mina kära föräldrar samt min syster hit för lite fika. Senare ikväll kommer Sara och Bella för lite myskväll och kanske ett glas vin? Hoppas ni får en trevlig helg alla läsare!
/ Charlotte

Nyplockade trattkantareller

image description
Brorsans fynd!

Man ska inte ropa hej för tidigt, har försökt uppdatera via mobilen hela helgen men det har inte funkat alls, arghh blogg.se..

Idag är det en grymt kall och regnig söndag och jag känner mig bitter.. och sur. Sådär så att man blir irriterad på det mesta. Men det kan man ju få vara ibland. Har jobbat hela helgen, och försöker nu febrilt komma igång med mitt PM som ska in på torsdag. Dock så är min fantasi inte på topp för tillfället och paniken börjar att infinna sig.

Min fredag var i alla fall mysig då vi gjorde hemmagjord pizza, mums. Min lillebrors klass hade varit ute vid Kungsbäck, bakom högskolan och han hade hittat massvis med trattkantareller. Så det blev trattkantareller på pizzan och det var både gottis och hållbart! Älskar verkligen kantareller i alla de slag, och som vi skrivit förut så går det ännu att hitta svamp i skog och mark!

/Linnéa

Exzakt

Ledsen att jag varit så dålig på att uppdatera i bloggen den här veckan. Jag bröjade på mitt nya jobb i tisdags. För er som inte vet så har jag börjat jobba på Exzakt, i kundtjänsten för skistar. Den här veckan har vi haft utbildning, först har vi lärt oss alla Exzakts system och sedan hela Skistars system, rättare sagt korvstoppning. Det är en hel del att lära sig, har varit lite kokko i huvudet när jag kommit hem på kvällarna. Men det är självklart jättekul också! Jag valde ju att börja jobba där för att jag ville ha en utmaning och lära mig något helt nytt! Jag tror att jag valde rätt och att jag kommer att trivas superbra där! Alla är så snälla och gulliga och det verkar vara en trivsam arbetsplats. Men nu är det äntligen helgen, vilket är väldigt välbehövligt! Jag kommer att ägna den till att äterhämta mig och samla krafter till min första "riktiga" arbetsvecka! Ska snart ut och springa med min kära Sara, det är ju underbart väder ute! Sedan blir det bara en myskväll med älskling. / Charlotte

Provar det här med mobilbloggning..

Äntligen fredag!

Själv är jag nu i Uppsala och väntar på att min Pm-föreläsning ska börja! Upptäckte att blogg.se numer har en app som gör att det går att mobilblogga väldigt smidigt! Så hoppas att detta funkar bra och att inget ser knasigt ut. Annars då? Trött, träningsvärk och stressad, men som sagt, det är i varje fall fredag. Efter föreläsningen så ska jag och min seminariegrupp hänga på fik och ha för seminarie.

Förövrigt kan ni se på bilden hur vackert det är inne i Universitetshuset här i Uppsala, där jag har de flesta föreläsningarna! Anrikt ska det vara.

Ha en fin fredag!


Hektiska men fantastiska oktober



Hur firade ni Kanelbullens dag i tisdags?
Själv så tog jag en långlunch på Epí med Lovisa, äntligen så fick jag möjlighet att äta sopplunch med mängder av nybakat bröd. Gottis på riktigt! Eftersom det var kanelbullens dag och det luktade nybakat i hela Epí så köpte vi en varsin ungsvarm kanelbulle och drack lite thé (som jag försöker lära mig att dricka istället för kaffe, mår inte alltid så bra av det nämligen). Det blev många timmar och jättehärlig ledig tid med en vän! Återigen så kan jag tipsa om Epí och nu även deras sopplunch, slår det mesta! Men det som är bäst är ju att det är vegetariskt och ekologiskt och närproducerat, det kan inte riktigt bli bättre!

Annars så har jag uppdaterat min kalender och får lite halvt ont i magen när jag ser allting som jag har framför mig nu i oktober, det mesta fantastiskt kul! PM-inlämning, 19-årsdag, Miljötinget, repetitioner och läsning av SEVEN (berättar mer om det snart!), mitt första gruppmöte med S-gruppen i barn och ungdomsnämnden (som jag numer är ersättare i för Socialdemokraterna!), Nämndsammanträde, roliga SSU aktiviteter, jobb och Högskoleprovet. Och mellan detta och mitt pendlande till Uppsala så ska jag försöka trycka in lite träning, pluggande och vänner. Men tänker att jag ska försöka njuta av det som är kul och inte bara stressa i allting, får se hur väl jag lyckas! 

Nu ska jag iväg och träna för första gången på länge, bara att invänta träningsvärken imorgon! 

/Linnéa  

Säsongsanpassat, lokalt och gott!


Bild 1: Mat-tips, Ockelbokyckling med trattkantareller plockade i närområdet och potatisgratäng. Detta åt jag häromdagen, underbart gott och lokalt!

Bild 2: På baksidan av vårt hus har vi ett litet land, som vanligt sådde vi morötter där. Nu var det dags att skörda och trots att de är väldigt små är de riktigt goda! Fin känsla att veta exakt vartifrån maten kommer och att inga bekämpningsmedel har blivit använda.


Mycket kan man säga om hösten, både plus och minus. Men på hösten är det extra enkelt att äta säsongsanpassat. Det är både bra för din hälsa och för din ekonomi. Potatis och rovor är sanslöst billigt och funkar till det mesta. Speciellt morötter är ju väldigt nyttiga och smaskiga samtidigt, både råa och i mat. Så om det är någon klimatsmart handling du kan göra i ditt liv, så är det att använda säsongens primörer i din kost! Varför inte dippa morötter i din favoritdipp? Enkelt och gott!

Efter en fin helg med mycket tid som tagits igen med lite vänner och partiaktiviteter var det idag dags att kicka igång veckan med min första föreläsning, lite tågproblem och förseningar drabbade Upptåget men inte så att det skapade problem för min del. Men är rädd att detta var en "försmak" på vad vintern har att erbjuda. Som pendlare ska man kunna ta sig till plugg och arbete utan förseningar och krångel! Det är svårt att minimera risken, eftersom det ibland händer oförutsedda saker som leder till förseningar. Men om problemen stavas slitna spår och överbelastade tågbanor så finns det mycket man kan göra från politiskt håll! Måtte jag slippa stora krångel i vinter, jag är ju i grunden en riktig tågälskare.

Hoppas ni fått en härlig start på veckan, om man nu kan kalla måndagar för härliga.. Själv köpte jag äntligen träningskort på Friskis, ska bli just härligt att sätta igång!

/Linnéa






Helgen

I fredags var jag och älskling ut och åt för att fira att jag har fått nytt jobb! Vi gick till Mezopotamya som ligger på söder. Maten var verkligen hur god som helst! Efter det mötte vi upp några kompisar på Interpool. Sedan blev det tidig kväller eftersom jag skulle upp och jobba i frukosten på CH. De har börjat med att lyxa till det på lördagar nu. Det är öppet till klockan tolv, live pianomusik och utökad buffé. Ett tips att gå dit och äta brunch med nära och kära på lördgarsmorgonen. Hur mysigt som helst, och bäst av allt, buffén är ju ekologiskt!
På lördagkväll hade min kära Sara sin 19-årsfest. Hon bjöd på trerättersmiddag och roliga tävlingar. Supertrevlig kväll med supetrevligt tjejgäng. Dock följde jag inte med dem ut på krogen eftersom jag skulle upp och jobba i frukosten på söndagsmorgon.
Jag och Martina med vårat pris som vi vann!
Födelsedagsbarnet och Becca!
Efter jobbet åkte jag hem och bara mös med älskling, kikade på film och tog det lugnt. Sedan åkte vi hem till hans föräldrar på söndagsmiddag. Även där fick vi trerättermiddag med bla kött och olika ostar från Diléns. Middagen var fantastiskt god. Vi stannade och kikade på "Partaj" ett program som jag personligen tycker är hur roligt som helst. Efter det åkte vi hem och sov, helt slutkörda efter helgens bravader!
Idag ska jag plugga lite körtkortsteori (får se om jag hinner köra också), städa här hemma, umgås med Sara och peppa inför imorgon. För då smäller det, då börjar jag på mitt nya jobb. Ska bli jättekul och spännande!
/ Charlotte

Det är okej att känna

En kortfilm som jag tycker att alla ska titta på!
/ Charlotte 

Ännu en vecka

Äntligen så krånglar inte internet, i alla fall inte just nu. Något irriterande att vara med och driva en blogg och sedan inte kunnat blogga! Utöver det vanliga pendlandet och pluggandet så har min vecka sett ut ungefär såhär:


Hela förra helgen spenderades som sagt på Vadtorp, SSU Gävleborgs kursgård då jag var med och höll kurs. Bild 1: Julia och Angelica från SSU Gävle som fick sitta inträngda mellan hela Gävlegängets väskor på tåget. Bild 2: Nog är jag stolt över att vårt Vadtorp har sin egen busshållplats.. dessutom så åker alla ungdomar under 20 år gratis buss, jätte bra Söderhamns kommunpolitiker! Bild 3: Det är inte svårt att hitta till Vadtorp, massor av skyltar men den ovan är sötast av alla!


Är helt kär i min nya stickade sjal från Vila. Kommer att leva i den hela hösten, de fina kläderna är nog det enda positiva med hösten. Eller, i och för sig är det redan Oktober. Min månad, jag fyller äntligen 19 år den 22/10, sent omsider.


Påväg till Charlotte och Simons lägenhet tidigare i veckan gick jag över bron vid kraftverket bredvid Silvanum. Oerhört fin vy där solen speglades i dammen, och jag fångades på kameran likt jesus eller en ängel. Så kan det gå.


I tisdags så blev det då tillslut dags för lite jobb inför veckans föreläsning på Borgis. I Charlottes och Simons kök, fin fin lägenhet och en mysig tisdagsmiddag. Ibland inser jag inte hur gammal man börjar att bli, majoriteten av vännerna har körkort och flertalet har flyttat hemifrån, dags att känna sig vuxen nu?


I onsdags efter min föreläsning i Uppsala så tog jag, Roshna och Helin bussen till Ångströms för att delta i en diskussion mellan Håkan Juholt och en forskare kring värdeburen tillväxt och utveckling. Mycket intressant! Diskussionen var mycket intressant och det var från ett miljöperspektiv väldigt bra, just att tillväxt i sig som bygger på vår galna konsumtion av varor inte är hållbar och att vi vinner samhällsekonomiskt på att investera i varandra och klimatsmarta lösningar såsom mer dubbelspår, rustning av befintlig tågräls, snabbtåg, upprustning och klimatanpassning av miljonprogrammen etc.


Denna fina affisch satt på Borgis ena ytterdörr såg jag i torsdags efter vår lyckade föreläsning på skolan (var dessutom kul att träffa alla gamla lärare!). Våga se världens möjligheter och anmäl dig till Miljötinget 2011, du kommer inte att ångra dig!


I torsdags så befann sig stora delar av SSU Gävle på Daniel Ankarloos föreläsning på Stadsbibblan om sin bok Välfärdsmyter. Intressant och faktabaserat och mycket politiskt användbart. Väldigt lyckad föreläsning som jag tar med mig länge, köpte även boken, som jag hoppas att jag hinner läsa så snabbt som möjligt. Efteråt gick vi i SSU till Mocca för att fika och diskutera mer. Jag valde en god pesto/mozarella macka med Krav-juice från Saltå Kvarn, lyx och naturligt!


Ätit ute mycket i veckan.. igår så åt jag och Malin middag på Bakfickan (grymt bra ställe!) som har världens godaste pizzor. Kan ju vara bra att poängera att jag drack vatten och inte Colan. Kändes jättebra att ta igen lite tid och hänga med en kär vän, även Denise kom förbi på slutet. Mysig fredag. Idag så åt jag, Malin och Sandra lunch på Mocca, känns skönt att ta igen lite tid med vänner som jag inte sett på ett tag, känns som att jag mest bara pluggat och pluggat.


Krav-Müsli, med massor av frukt. Förgyll din frukost med detta nyttiga gottis.

/Linnéa



RSS 2.0