Köpa, köpa, köpa mera

                                        
Nu när julafton är över och man är som allra slappast så är det dags för nästa stora shoppinghändelse..

MELLANDAGSREAN!

Innan man ger ser ut i realisationens förtrollande land så finns det saker man bör tänka på.

1. Förbered dig innan och skriv ner vad du behöver och ska leta efter på hyllorna, och vad som faktiskt är helt onödigt att köpa. Det är bättre för plånboken och för klimatet.

2. Istället för att impuls köpa saker är det bättre att först se sig om i butikerna för att se utbudet och SEN köpa det som man vill ha. Annars är risken att man köper alldeles för mycket utan att man tänker efter och det är inte heller bra för plånkan eller miljön.

3. Behöver du inget speciellt så kanske det kan vara en bra idé att helt skippa rean, varför handla om du redan har allt du behöver?

4. Tänk på att saker du handlar på rean för att det är billigt, kan du i vanliga fall hitta för billigare peng på second hand.

5. Innan du ger dig ut i djungeln, ta med påsar ut istället för att få nya påsar på varje butik. Det går år ofantligt mycket olja för att göra plastpåsar och det är ett otroligt slöseri att få nya påsar när det egetligen räcker med en för det som du köpt.

I slutändan så är mellandagsrean ett sätt att få människor att konsumera så mycket som möjligt, dagens konsumtionsmönster hos svenskarna är nog det som skadar miljön allra mest och därför är det viktigt att man som konsument ser igenom alla skrikiga annonser om halva reapriser osv!

Lycka till!

/Linnéa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0