Miniguide - Caféer i Gävle

Under tiden i projektet märkte jag att det var rätt svårt att hitta klimatsmarta ställen när man fikade med vänner. Postar därför en liten miniguide på de fik som jag personligen ofta besöker här i Gävle och rankar dom utifrån klimatsmart utbud.

Wayne´s
- Finns två Waynes i Gävle, gillar båda fiken eftersom det ena är riktigt mysigt och det andra passar mer för en lunch, men när man ser på det här med miljöfrågan så är det inte mycket man kan välja på. Just eftersom det inte gick att välja något som faktiskt var Krav-märkt eller säsongsanpassat eller miljövänligt så blev man begränsad som gäst. Faktiskt en besvikelse, trots hög mysfaktor.

Coffeehouse by George - Klassikern George med de mysiga blå sofforna, där är det samma visa. Mysigt och gott men inte finns det ett klimatsmart utbud överhuvudtaget, tyvärr.. Kaffet har en miljömärkning men inte KRAV.

Epí - Ett Café som vi här i bloggen har gjort mycket reklam för, eftersom det var i princip bara Epí där vi kunde fika eller äta med gott samvete. Mysigt, enbart Krav-märkt utbud med supergott fika bröd, kaffe, té, lunch-alternativ osv. Verkligen det allra bästa caféet i stan enligt mig! Dessutom ett stenkast från Stortorget.

Coffee Lounge - Caféet inne på flanör, också med mysig atmosfär men med aningen bättre klimatsmart utbud än de förstnämnda caféerna. Här finns ju självklart det vanliga fika-utbudet men här finns det miljömärkta Téer och min egen favorit, ekologisk varm choklad! Ett café som kan rekommenderas eftersom det här faktiskt finns bra men få valmöjligheter för den medvetna.

Mingel &bar - Även restaurang men finns möjligheter att fika, även här inget speciellt miljötänk. Finns inte direkt något sätt att faktiskt välja med klimatet i åtanke. Trots detta såklart mysigt som de andra caféerna som finns. Men stort minus när det gäller miljövänlgit utbud.

Caféer som jag inte besökt på länge men som också borde "utvärderas" här i Gävle:
Café Pazzo
Java
Mocca
Café Nian

Slutsatsen: Det finns inte alls så bra Café utbud här i Gävle där man kan välja medvetet, dåligt!

Men vinnare är helt klart Epí, följt av tvåan Coffee Lounge.

/Linnéa

Kommentarer
Postat av: Elif

Jag skickar länken till det här inlägget till min chef (Coffe Lounge ägare) och hoppas det blir större klimatsmart utbud framöver. :)

2010-12-10 @ 00:03:46
URL: http://leyleyli.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Åh, vad bra! Det är ju i princip det enda stället förutom Epí där man faktiskt kan få tag på något ekologiskt, men sortimentet skulle som sagt kunna vara större :)

2010-12-13 @ 01:09:42
URL: http://lifeaseco.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0