Besök på krematoriet

      
Vi har haft fullt upp i skolan idag! På förmiddagen var vi på studiebesök på krematoriet vid skogskyrkogården. Det var väldigt intressant och en bra erfarenhet av att se hur det går till när en människa kremeras.


De berättade om verksamheten och om hur det går till, de sa då att det under de senaste tio åren har det blivit stor förändring ur miljöperspektivet. Idag har man filter som renar röken som bildas innan den släpps ut i naturen igen. Filtret tar framförallt bort amalgam (kvicksilver) som bla finns i lagringarna i våra tänder. Tidigare innan detta krav fanns så släppte man ut röken som den var i naturen. Därför finns det nu flera kilon med kvicksilver i skogen kring området eftersom när röken släpps ut och är gasform och sedan fryser till fast form så stannar det kvar i naturen runtomkring.

Det är intressant och glädjande att man tänker på miljön ur så olika perspektiv och inom många olika områden. Det handlar inte bara om transport, mat, el osv utan även exempelvis hur vi ska ta hand om kropparna efter våra nära och kära.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0