Tips till alla fantastiska kvinnor


Fick nyligen tips om att vi här i bloggen borde skriva om menskopp!

Konstigt att vi inte skrivit om det innan måste jag säga. Något som man inte ofta funderar över är ju mens-skyddens miljöpåverkan och även kostnader. Undrar hur mycket man som tjej/kvinna måste lägga på bindor och tamponger genom livet liksom?

- En menskopp är återanvändningsbar och upplevs som "fräschare" än vanliga bindor och tamponger eftersom den fungerar på ett helt annat sätt och inte "suger upp" utan snarare samlar blödningen och sedan töms och rengörs innan man använder den igen. Mycket bättre alternativ om man exempelvis ska bada.

- Den första menskoppen tillverkades i USA på 1930-talet ungefär samtidigt som tampongen. Idag tillverkas de flesta menskoppar i silikon och allt fler upptäcker denna fantastiska uppfinning. Den är mycker mer skonsam mot klimatet än vanliga skydd (tillverkning, plast, förpackningar, utsläpp, omslag osv.) samtidigt som den är mer flexibel. Tänk att betala enbart 300 spänn för skydd i flera år framåt istället för mycket, mycket mer samtidig som den är återanvändningsbar och bekväm vilket inte heller sliter på klimatet. Dessutom är den bättre för hälsan där nere..

Alltså, sjukt mycket billigare, sjukt mycket bättre för miljön och mycket bättre för hälsan med menskopp!

Beställ en menskopp eller läs mer
HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0