Gästrike återvinnare

                                              
Sista veckan i september samarbetar Gästrike Återvinnare med flera hjälporganisationer. Under 26-27 november kan man på deras återvinningsstation på Sörby urfjäll skänka bort sina fungerande prylar man inte längre är i behov av. En human insats som är bra för miljön. Det gillas!

Något annat som jag tycker att man ska lyfta är Gästrike Återvinnares arbete! Gästrike återvinnare är med på många plan när det gäller Gästriklands miljöarbete. Man sköter ju all sopsorteríng samtidigt som man ofta är ute på skolor och berättar mer om sopsorteringen. De försöker verkligen göra sopsortering roligt, bland annat finns det ett spel man kan testa på deras hemsida, try it!

Kan tänka mig att många tycker att detta är lite tråkigt, men tänk också på att när man till slut flyttar hemifrån är det ju ännu viktigare att man har koll på sånt här inför framtiden och kan sopsortera själv, men det är inte alltid så lätt att veta vad tusan man ska slänga vissa förpackningar. Ibland kan ju förpackningar också bestå av flera material. Därför har Gästrike Återvinnare också en lista på saker och vart de ska slängas. Ta en titt!

Det som är allra bäst idag med sopsorteringen är att den utvecklats så långt. Här i Gästrikland återvinns det mesta, vårat avfall blir el, kompostjord eller fjärrvärme. Det är faktiskt riktigt coolt tycker jag, att vår konsumtion, vårt avfall blir till andra saker vi behöver. Det är långsiktigt och klimatsmart, bäst av allt är också att det inte är särskilt svårt! Tror att sopsorteringen inte ses som ett sådant stort problem eftersom det bara är att välja hur man sorterar sitt avfall. Kost, mindre bilåkande och mindre konsumtion överlag blir mer ett lathets-problem eftersom man lever i sina invanda mönster. Tänk om våran konsumtion på andra plan också kunde tas tillvara, kanske att man i framtiden har man utvecklat detta mer. Det hoppas jag på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0