Mellanmåls tips


Har du någon gång kommit hem efter en lång dag? Sockersuget är på topp och för stunden är självdiciplinen aningen skakig. Då är det lätt att man drar åt sig godispåsen eller den ljuvliga chokladkakan.

Ofta är det i dessa stunder som klimatet och hälsan inte är det som man tänker på i första hand, och det är klart att man ska kunna unna sig något gott ibland. MEN det finns bättre alternativ när det är dags för mellanmål.

- En smart sak kan vara att köpa ekologiska nötter och torkade bär (gärna osaltade) som du blandar och lägger i en skål som alltid står framme. Då finns den nära till hands när du snabbt behöver ett mellanmål eller behöver något smaskigt till pluggandet.

- Något som jag gillar är filmjölk och olika slags yoghurt. I affären finns det i princip alltid ekologiska alternativ. Att hälla upp lite fil eller yoghurt i en djuptallrik och ha på socker (till filen), någon god ekologisk müsli, frukt och bär eller någon god sylt mättar bra och det bästa är att du verkligen kan välja helt fritt efter dina egna önskemål.

- Något som är nyttigt och bra är att skala några närproducerade och ekologiska morötter (Här i Gävle kan du hitta KRAV-morötter från Valbo) som du antingen äter som de är, fräscha och goda. Eller så kan göra en dipp där du blandar i det du själv föredrar. Mättar mer än vad man kan tro!

- Om du är sugen på något mer sött är det alltid gott med en klassisk fruktsallad. Där du väljer att ha i säsongens frukter och bär. För lite extra lyx ha på smält vit eller mörk choklad som givetvis bör vara Krav-märkt och Rättvise märkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0