Hållbar vardag i Gävle

- "Vårat sätt att leva idag, skall göra det möjligt att leva imorgon." Med dessa ord inledde Bodil grundkursen i hållbar vardag. Vackra ord som tål att tänkas på.
Linnéa fick förhinder och kunde inte följa med, men jag bestämde mig för att gå ändå. Kvällen började med fika och mingel i förvaltningshuset. De bjöd på mackor, frukt, kaffe, te och saft. Sedan var det dags för föreläsning. Bodil gick igenom Gävle kommuns miljömål och vad "hållbar vardag i Gävle" innebär. Gävle kommuns lokala miljömål är:
- Frisk luft
- Giftfri miljö
- Öppna landskap
- Minskad klimatpåverkan
Sedan pratade hon mycket om konsumtion och samhället idag. Det var väldigt intressant. Gör vårt materiella samhälle att vi mår bättre? Mår vi bättre om vi får den där dyra tv:n? Enligt en undersökning är det andra faktorer som gör att vi känner oss allra lyckligast. På en skala från 1-5 såg det ut såhär:
Sex         4,7
Umgås     4,0
Avkoppling  3,9
Meditation   3,8
Äta             3,8
Motionera    3,8
På sista plats kom arbetspendling. Jag tycker dessa siffror är väldigt intressanta eftersom de verkligen visar att det är närhet, umgås med andra och bara njuta av livet som faktiskt gör oss lyckligast.
Under kvällen gick vi igenom en massa olika saker, hur vi ska kunna spara el, alla resor vi gör, hur vi ska äta och kompostera. Med andra ord en väldigt nyttig och intressant kväll. Vi fick även plocka på oss reflexer, nyckelband, sittunderlag och andra roliga saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0