Drycker?


Det är många debatter om hur man ska äta för att påverka klimatet så lite som möjligt däremot är det väldigt tyst om vad man ska dricka. Vad är egentligen okej att dricka ur miljösynpunkt och vad ska man tänka på när man handlar?

Vi i Sverige dricker mycket flaskvatten, sedan 1990-talet har försäljningen mer än fördubblats. Varje år bidrar konsumtionen av flaskvattnet till tiotusentals långtradartransporter. I vissa fall fraktas vattnet ända från Italien. Inte nog med transporterna, det går även åt plast för att tillverka flaskorna. Att tänka på: drick mer kranvatten. Vi i Sverige har ett fantastiskt bra kranvatten. Smaksätt själv med till exempel grape, apelsin eller gurka. Fräscha upp med isbitar i olika former. Kan du ändå inte motstå det kolsyrade vattnet investera en kolsyremaskin.

Naturskyddföreningen gjorde en undersökning av olika viner och fann då giftrester i samtliga vinflaskor med konventiellt odlade druvor. Att tänka på: systembolaget har numera många olika sorter av ekologiska viner, öl och cider.
Källa: naturskyddföreningen.se

I nästa inlägg om drycker kommer vi skriva om läsk och mjölk.


Kommentarer
Postat av: Malin

"Att tänka på: drick mer kranvatten. Vi i Sverige har ett fantastiskt bra kranvatten. Smaksätt själv med till exempel grape, apelsin eller gurka."



Smart! Apelsin och grape transporteras ju verkligen inte :)

Och gurka innehåller bara vatten.. att smaksätta vatten med yttligare lite vatten! ingen dum idé

2010-10-27 @ 19:02:47
Postat av: malin

sant! väldigt onödigt med vatten på flaska faktiskt...

2010-10-27 @ 20:40:36
URL: http://malinolsson.webblogg.se/
Postat av: life as eco

Vill man dricka kranvatten utan smak så är valet fritt. Men vill man ersätta kolsyrat vatten med någonting annat så är det ett bra alternativ att lägga i någon frukt i vattnet som man tycker om.



Det är inte så att man inte får äta frukt, eftersom det mesta har blivit fraktat långt så skulle det betyda att den enda frukt vi kan äta är äpplen på hösten och lite päron och det är inte direkt mycket mat som vi skulle kunna äta heller eftersom en varas ingredienser kan komma från hela världen. Det som det handlar om är att handla exempelvis KRAV för att veta att frukten/varan under sin odling/producering inte har påverkat miljön alltför negativt och därför blir den mer hållbar.



& personligen så gillar vi att smaksätta med gurka, så är vi.

2010-10-27 @ 21:09:50
URL: http://lifeaseco.blogg.se/
Postat av: Savanah709

Awesome site!

2011-05-18 @ 13:05:06
URL: http://savanah709.blog366.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0