Linnéa hissar och dissar



Jag hissar

1. Gröna gaffeln - Naturskyddsföreningens kampanj som innebär att få svenska folket äta vegetariskt en dag i veckan och de samarbetar med hundratals restauranger i Sverige, sjukt bra initiativ.  

2. Elcyklar - Precis som vanliga cyklar men tusen gånger bättre och ett utmärkt färdmedel!

3. Skolans vegetariska mat, - Alltid god och mer smakrik än den "vanliga" tråkiga lunchen.

4.
http://www.minplanet.se - En sida som världsnaturfonden WWF står för där man kan hitta allt mellan himmel och jord om miljö på ett roligt sätt!

5. Att fylla 18 år, äntligen äntligen äntligen..


Jag dissar

1. Höstsvackor - När hösten och mörkret kommer dyker även höstdeppet upp som ett brev på posten, dessutom råkar det samtidigt bli mycket i skolan plus att man ska hantera resten av vardagen. Nä, tummen ner för det kan jag säga!

2. Människor som inte kan sätta sig in i och förstå andras situation - Utan empati och förståelse kommer vi aldrig att lösa våra globala miljöproblem som på något vis påverkar oss alla.

3. Att man inte gör det lättare för konsumenter att enbart kunna köpa det som är bra för naturen samtidigt som det är billigt! Man måste ge människor en motivation, en anledning till att handla klimatsmart.

4. Kärnkraften!!!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Varför väljer ni att leva livet "miljövänligt" istället för att leva livet fullt ut?

att leva tråkigt med begränsningar och hela tiden ta hänsyn till miljön?

För våran planet kommer ju att gå åt helvete förr eller senare, och det krävs allt för mycket av ALLA människor för att det verkligen ska göra någon påverkan



2010-10-27 @ 18:57:36
Postat av: Cecilia

Det är väl det man ska försöka förstå - att det absolut inte måste vara tråkigt!!!

2010-10-28 @ 10:57:09
Postat av: Andreas

Berätta för mig vad som är roligt med det?

eller "inte tråkigt" som du säger..

2010-10-28 @ 15:39:48
Postat av: amanda ~ annasdotter

haha, sådär mycket orkar jag inte tänka på miljön (A)

2010-10-28 @ 16:20:17
URL: http://annasdotter.blogg.se/
Postat av: ellie

bra lista :))

2010-10-28 @ 16:26:53
URL: http://elliesss.blogg.se/
Postat av: lovisa

Hej:) vad gör du idag?(:

2010-10-28 @ 16:34:18
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Life as eco

Andreas: Det är ingen som säger åt dig hur du ska leva, så om du har ett stort problem med människor som lever miljövänligt så kanske det här inte är rätt forum för dig..



Du kan ju faktiskt inte veta om det är tråkigt att leva miljövänligt eller inte om du inte provat på det själv och personligen så känner vi både i life as eco projektet att livet inte känns "tråkigare" utan mer berikande och vi mår även bättre. Vi lever livet på det vis vi vill och så är det. Den enda skillnaden mot hur vi lever när allt är "som vanligt" är att vi försöker välja det mer miljövänliga valet i alla delar av livet samtidigt som vi inte har ändrat på så mycket i livet annars. Det är det som är projektets kärna.



Vi "lever inte livet" mindre för att vi väljer den krav-märkta mjölken istället för den vanliga. Det är det som är projektets kärna. Så döm inte människor och läs inte om det inte passar dig.



Amanda: Eftersom det här är ett 6 veckors projekt för att se hur enkelt eller svårt det kan vara att leva miljövänligt så blir det lite av ett expriment. Hur miljövänlig kan man vara samtidigt som vi lever ett relativt normalt tonårsliv? Vi vill se vilka svårigheter som finns och när det faktiskt inte är svårt alls att leva klimatsmart.



Samtidigt som det ju är väldigt roligt om andra, speciellt unga kan inspireras till att kanske ändra någonting i vardagen, litet som stort för att göra en insats för klimatet. Ingen kan göra allt men alla något, klyschigt men sant!

2010-10-28 @ 21:53:40
URL: http://lifeaseco.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0