Recension elcykel!


Nu har vi haft elcyklarna i en vecka och ett litet omdöme är på sin plats!


Till för den: För den som känner att man inte har behov en en bil och istället kan använda sig av en elcykel som färdmedel. Eller till den som tycker det är alltför dyrt med en bil och vill ha minskade kostnader. Eller till den som vill att det ska vara lite mindre jobbigt att cykla helt enkelt!

Plus: Det finns många positiva saker med elcykeln. Det är en dröm att cykla då det går fort och det är inte jobbigt alls. Den är enkel att förstå och använda och har även lyse man kan använda när det blivit mörkt. Komplett utrustad skulle man kunna säga och något som man definitivt skulle kunna investera i faktiskt, genial. Dessutom så kan man cykla ca 2 mil när den är fulladdad! Allrs bäst är också den låga driftskostnaden, 20 öre per mil! Enligt greenpeace har en elcykel en sextondels miljöpåverkan i jämförelse av en vanlig bil.

Minus: Självklart så finns det också lite mer negativa saker, som att priset kan vara rätt saftigt (men är den istället för en bil man använder i statstrafiken så är den ju fasligt billig istället, beror på användningsområde) och sedan skulle det vara bättre om det tog kortare tid att ladda full eftersom det tar väldigt många timmar.

Pris: ca 8000 kronor och uppåt.

Slutsats: Att investera i en elcykel är någonting som skulle passa många som egentligen inte har behov utav en bil och enbart färdas kortare sträckor och som vid längre resor kan åka kollektivt. Den är också långsiktigt mer ekonomisk och mycket bättre för miljön! Sedan är det riktigt kul att cykla förbi alla i backarna medan de kämpar på och man själv är till syntes oberörd. Man missar enbart lite extra kondition kanske..

Tack till Gävle kommun för att vi fått låna cyklarna under veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0