Välkommen till vår blogg!


Vi är två helt vanliga tonårstjejer som går sam-sam på Borgarskolan i Gävle. Vi heter Linnéa Wickman och Charlotte Ljunggren, en närmare presentation av oss kommer snart. Bloggen är en del av vårat projektarbete som innebär att vi ska leva klimatsmart i sex veckor. Här kommer ni kunna följa oss när det är tungt, helt fantastiskt, när vi besöker lokalproducenter, testar elcyklar, går på miljöföreläsning på Uppsala universitet, fikar med kompisar, ja lever helt enkelt!

Vi har ett samarbete med Gävle kommun och kommer att hänga på de hållbara familjerna på deras kurser och aktiviteter. Vi har två mål med vårat projekt, att leva så klimatsmart som möjligt och att se hur det är att leva som tonårstjej i dagens utvecklade samhälle ur ett klimatsmart perspektiv. 

Övergripande handlar projektet om konsumtion, eftersom det är den största miljöboven. Vi kommer att fokusera på olika miljöområden olika veckor (som kost exempelvis). Men vi försöker vara så "klimatneutrala" som möjligt under alla veckor även om vi har fokusområden här i bloggen.

Vi kommer att börja måndag den 18/10, den här veckan ägnar vi åt förberedelser. Vi är nervösa men förväntasfulla! Om det är något speciellt ämne ni vill att vi ska skriva om eller undersöka, eller om ni har några tips till oss så släng gärna in en kommentar på bloggen!

Vi hoppas att ni fortsätter att klicka in er här och följer vår resa!


Kommentarer
Postat av: malin

vilken fin bild! jag kommer följa er! :)

2010-10-13 @ 18:46:27
URL: http://malinolsson.webblogg.se/
Postat av: Linnéa

Tack! Så kul, har du några synpunkter eller idéer så hör av dig, vi lyssnar på våra läsare. Det ska vara en underhållande blogg :)

2010-10-13 @ 22:47:33
URL: http://lifeaseco.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilken fiiin blogg, Linnea! Jag kommer följa er jag med! Kram/ Shuddis

2010-10-13 @ 22:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0