Ugnsrostade rotsaker


Jag tänkte passa på att tipsa om ett supergott recept nu när jag och Linnéa fokuserar på kost. Det är inte bara gott, det är miljövänligt också såklart! Vi tänker väldigt mycket på att maten ska vara närodlad och säsongsanpassad, och då passar den här rätten/tilltugget perfekt!

Ugnsrostade rotsaker
Ingredienser: 

8 morötter
5 palsternackor
1 kålrot
2 msk matfett
2 msk olivolja
salt
peppar
1 tsk rosmarin

Gör såhär:

Skala rotsakerna och skär i stavar. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna.
Lägg över i en långpanna och ringla över oljan. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Ugnsstek i 225 grader i ca 20 min.

Smaklig måltid! 




Kommentarer
Postat av: O.

Kul blogg! (Hittade den genom Jonas Eriksson). Men visst är det kött på bilden, och en hel del annat som inte ingår i receptet... Haha.

2010-10-21 @ 16:22:42
URL: http://www.ud-din.se/
Postat av: Anonym

Vad roligt att du gillar bloggen! Ja, det är en del andra grejjer i bakgrunden. Hade tyvärr ingen bild på när vi själva lagat rätten.

2010-10-21 @ 17:14:50
Postat av: Hermanniben

Your site is best for specialist! i Like IT!

2011-06-03 @ 08:10:08
URL: http://hermanniben.blogfuture.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0