Sojalecitin och sukralos?



















Kom nyss hem från intervjun med GD. Det gick jättebra! Det kommer publiceras tidigast fredag, senast måndag. Håll utkik!

Idag på naturvetenskapen i skolan pratade vi om ämnen som man inte ska äta eller iallafall äta i små mängder. Vi tog upp de tio "farligaste". Ett av dem var sojalecitin (E322), som bla finns i Lätta och milda. När de tillverkas upphettas det och på så sätt blir de vissa bensinrester kvar i produkten. Alltså får du i dig bensin om du äter dessa produkter! Uäk!

Ett annat ämne som vi pratade om var sukralos, som är ett sötningsmedel. Det är väldigt
miljöfarligt!
Det är ca 500 ggr sötare än vanligt socker och finns i bla läsk. Eftersom de innehåller sötningsmedel sätts kroppens insulinproduktion igång men eftersom sockret är onaturligt kan de inte brytas ner på samma sätt, och kroppens fettproduktion ökar istället. Därför går många som äter light produkter upp i vikt istället för ner.

Jag skriver om det här eftersom dessa ämnen är kemiskt framställda, alltså så långt ifrån naturligt och ekologiskt som du kan komma. På måndag när vi börjar leva klimatsmart ska vi även börja med ett tema som handlar om kost. Vi ska sjävklart äta så klimatsmart och ekologsikt som möjligt under alla sex veckor, men de två första veckorna ska vi fokusera extra mycket på kosten, vi ska äta helt vegetariskt. Det kommer verkligen att bli en utmaning!

Kommentarer
Postat av: malin

vad roligt med vegetariskt tycker ju jag då såklart! ;D kör på tjejer :)

2010-10-14 @ 17:58:14
URL: http://malinolsson.webblogg.se/
Postat av: Jockeahlen

Jag har nästan alltid ratat light-produkter, tur är vell det. Ska börja käka nyttigare och mer mijövänligt :)

2010-10-15 @ 12:54:19
URL: http://jockeahlen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0