Julklapparna dina vänner inte behöver, eller behöver mest av allt?



Nu är det inte långt till julafton och jag har i varje fall inte ordnat klart med de julklappar som jag ska ge! Här tänkte jag ge två exempel på julklappar som är så viktigt, viktigare än någon annan julklapp som man kan ge bort!

UNICEF har en gåvoshop med fältprodukter som både räddar och förändrar barns liv. Där kan man köpa olika saker som sedan går till de barn runt om i världen som är i störst behov av dem. När man köpt något i gåvoshopen så får man göra ett gåvobevis som sedan skickas till den som du vill ge juklappen till och det du köpt levereras ut. Exempelvis så kan man köpa 167 påsar med vätskeersättning för 86 kronor, skolpaket med 25 skrivböcker och penna för 82 kronor, olika slags vaccin i varierande antal och pris, HIV-test, cykel, näringspulver osv. Listan kan göras lång! Detta är nog den finaste julklapp att både ge bort och få!

Barn- och ungdomsnämndens ledamöter i Gävle har fått just ett skolpaket i julklapp med både skolböcker och pennor, och jag har även hunnit få en julklapp från gåvoshopen av min fina vän Maria. Blir oerhört glad över detta. Kan garantera att många av mina nära och kära också kommer att få julklappar via UNICEF! Det går också att se exakt vart som produkterna främst har levererats. Så in och köp! En av få gånger jag kommer uppmana till att köpa och köpa! Gåvoshopen hittar ni HÄR



Världsnaturfonden WWF har också riktigt fina julklappar som du kan ge bort! Idag skövlas regnskog mitt i detta nu, med katastrofala följder för miljö, människor och djur såsom gorillor, orangutanger och  tigrar. Dessa djur är idag utrotningshotande på grund av regnskogsskövlingen. Regnskogen bidrar till att bromsa globala klimatförändringar, dessutom så är regnskogen livsviktig för befolkningen som bor där, både när det gäller källa till mat och vätska, men också tillgång till naturmediciner. Via WWF kan man köpa träd, 25 kronor kostar ett träd att driva upp, och självklart är det ju viktigt att köpa så många som möjligt. Pengarna går till just trädplantering, samla in fröer, plantskolor och restaurering av skogar.

Du kan också ge bort ett fadderskap till någon när och kär. Du väljer då mellan många olika utrotningshotade djur för ett symboliskt fadderskap, detta är en otroligt viktig julklapp som säkerligen uppskattas väldigt mycket, men främst så är det ju just att det faktiskt är en hållbar julklapp som verkligen vittnar om vad julen ska handla om egentligen, när inte konsumtionshets och köprekord i handeln är i fokus. Att arter dör ut på grund av människors handlande är inget annat än fruktansvärt och djupt oetiskt. Så bli fadder eller bidra till planteringen av regnskog! HÄR hittar ni WWF

Hoppas att någon av dessa förslag blir era val när ni köper julklappar!

/Linnéa



Kommentarer
Postat av: Mariel

skitbra!

2011-12-21 @ 14:46:43
URL: http://mixifamily.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0