Torksmart!



Det är smidigt och går mycket fortare för tvätten att torka om man använder en torktumlare. Men priset du får betala är en hög energianvändning. En torktumlare kan nämligen dra upp till tre gånger så mycket som en tvättmaskin.


Ett hushåll som tumlar ca 4 tvättar per vecka skulle spara el för ungefär 800 kr per år om de lät tvätten torka istället. Då tillkommer även en kostnad på torktumlaren också.

Torktumlaren är inte bara skadlig för miljön och din elföbrukning, det sliter även på kläderna. Om du ser efter i filtret så kan du se att det har samlats en hel del ludd där. Tvättmaskinen orsakar 20–25 procent av slitaget och torktumlaren 5–20 procent på kläderna.

På sommaren och våren går det alldeles utmärkt att hänga ut tvätten för torkning. Under höst och vinter kan man hänga dem på en tvättställning inomhus. Det är inte bara energisnålt utan är även bättre för kläderna. Det sliter inte lika mycket och om man hänger tvätten inne i huset ger det också en extra fuktkick åt luften som annars har en tendens att bli ohälsosamt torr – särskilt på vintern.

/ Charlotte

Kommentarer
Postat av: Lotta Losten

Hej!

Det där är ju mitt foto!

Du får gärna ha det på din blogg bara du länkar till min sida.

Som egenföretagande fotograf känns det väldigt viktigt för mig.

Tack på förhand!

/Lotta Losten

2012-03-11 @ 23:25:07
URL: http://lottalosten.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0