Studenttider



Igår hade vi studentbal på Engeltofta och kvällen blev allt jag hoppats på och mer! Hade verkligen en sjukt trevlig kväll och vi hade till och med tur med vädret. Det hade sett grått ut hela dagen men när balen närmade sig så sprack det upp och solen kom fram - otroligt! Det var också kul att få klä upp sig topp till tå, det gör man ju inte så ofta!

Ber om ursäkt för att vi inte bloggar så bra just nu, men det händer en hel del i och med studenten. Oron och otryggheten man kommer att känna EFTER studenveckan bryr man sig inte om just nu. Verkligheten kommer ju att slå till ändå.. kan vara skönt att få vara fri och bekymmerslös ett tag i varje fall! Men vi bättrar oss efter allt detta lyckorus!

Nu när studenten kommit igång på allvar så har jag också alltmer funderat på den klimatsmarta och ekonomiska delen i studentfirandet. Det är ju faktiskt inte bara galet dyrt att ta studenten. Det är naturligt sett inte helt miljövänligt. Det jag främst skulle se att man kan göra är att istället för att köpa massor av nya kläder till studentveckan är att man istället kan handla second hand, låna av en kompis/ha bytarkvällar eller att faktiskt använda något som man redan har, något som är sjukt i dagens samhälle är  just normen eller inställningen att man måste köpa nytt istället för att se över vad man har. Likaså med förberedelser till balen, försök att använda smink som inte skadar djur och natur, se över ifall någon har en balklänning att låna ut, se vad dina lokala secondhand butiker har för utbud och åk en miljövänlig bil till balen (något som jag själv inte gjorde då jag åkte en Ford Thunderbird, gamla bilar är ju inte direkt kända för sin "klimatsmarthet"). Det gäller helt enkelt att göra de miljövänliga valen i vardagen även under studenten, exempelvis att man bjuder på klimatsmart mat under sin studentmottagning. När man själv har kontrollen har man också möjlighet att välja på ett bra sätt, eller att välja att göra delar av sin student miljövänlig!

/Linnéa


Kommentarer
Postat av: fransson

så himla söt du är! ha en svingo kväll! puss

2011-06-03 @ 00:42:18
URL: http://www.fransson.myshowroom.se
Postat av: hemmafru

vad fin du är :D

2011-06-03 @ 01:07:07
URL: http://hemmafru.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0