Earth hour



Den 26 mars, alltså nu på lördag är det dags för världens största miljömanifestation ännu en gång, nämligen Earth hour. Genom att släcka alla lampor mellan 20.30-21-30 kan du vara med och delta.

Earth hour startades 2007 i Sidney och har nu spridit sig över hela världen för att uppmärksamma och skapa engagemang kring miljö-poblemen. Gävle kommun är med för tredje året i rad. Här i Gävle kommer det finnas aktiviteter på stortorget under Earth hour. Allt kommer att släckas ner, det kommer att finnas en kör från Hille på plats, dansare från Vasaskolan och elduppvisning från cirkusgymnasiet. 

Programmet för kvällen ser ut såhär:

På den stora mediaskärmen kan vi se hur det successivt släcks ned över hela världen och slutligen på Stortorget.
20:15 Utdelning och tändning av facklor 
20:30 Nedräkning på den stora mediaskärmen och Stortorget släcks ned
20:35- Uppträdanden av den fantastiska Ungdomskören Hoppet, dans av helt otroligt duktiga dansare från Vasaskolan och elduppvisning av elever från Cirkuslinjen! 

I Gävle släcks bland annat fasadbelysningen på  Slottet, Stadshuset, Stadsbiblioteket, belysningen i vattenfallet i Boulongern och på Milles Ängler ned. Runt Stortorget släcks all belysning och många butiker och andra som till exempel Brända Bocken, MCDonalds och SF-Bio släcker också ned.

Läs mer på kommunens hemsida: http://www.gavle.se/earthhour

/ Charlotte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0