Lite av allt, katastrofen i Japan, Mellon och packning

Lördag kväll, och imorgon bär det iväg! Försöker ignorera det faktum att majoriteten av studenterna i Gävle har det sjukt kul just nu och har en trevlig lördag istället. Sovmorgon, kikade på Brynäsmatchen på tv (vinst!), packat, ätit asiatiskt och sett på melodifestivalen. Tycker finalen höll hög klass i år, även om vissa bidrag inte direkt föll mig i smaken. Den enda låt jag seriöst skulle sitta och lyssna på är Nicke Borgs rockballad, gåshud! Han är ju dessutom med i Backyard Babies, ett band jag brukar lyssna på. Men Saades låt känns okej ändå, kunde ha varit mycket värre bidrag som vunnit (exempelvis Sanna Nielsen eller Linda Bengtzing)..

                       

Men detta är inte en schlagerblogg så from mellon to..katastrofen i Japan. Tycker verkligen att det är hemskt att följa nyhetsrapporteringen kring jordbävningen och den efterföljande tsunamin som verkligen har slagit sönder och förstört för så många människor, ja för ett helt land som inte kan göra så mycket mot jordens fenomen. Men samtidigt så visar ju detta att även om vi människor tror att vi har makten över jordens alla väsen och ibland även naturen.. att vi egentligen inte har det. I naturen kan saker ske som inte vi kan påverka, vilket gör att vi måste börja agera och inse att det även kan bli konsekvenser av vår miljöförstöring som inte kommer vara lätta att hantera.

Den senaste rapporteringen har dessutom handlat mycket om explosionen i ett kärnkraftverk, oron och arbetet kring det. Jag personligen är emot kärnkraft och detta är ett mycket bra exempel på varför, vid oförutsedda katastrofer kan inte säkerheten garanteras och riktigt obehagliga saker kan ske i och med uranets radioaktivitet. Nu sägs saker vara mer under kontroll, men man har utmätt en mycket hägre grad av radioaktivitet och explosionens ånga har förts upp i luften och kan färdas vidare. Vad som nu sker återstår att se, men ett första steg måste vara att i områden med mycket seismologisk aktivitet inte ska ha kärnkraftverk, för den sakens skull är inte heller kolkraft ett bra alternativ. Satsa på andra alternativ energikällor så att en sådan utveckling kan ske istället! Man måste ju börja någonstans.

Nu måste jag fortsätta packa inför imorgon. Så detta blir nog mitt sista inlägg innan resan till Bryssel, vi kommer hem sent på onsdag kväll, förhoppningsvis med en grym erfarenhet rikare. Håll koll för det kommer absolut upp bilder!

(På måndag ska vad jag vet också ett reportage om oss sändas av radio Gävleborg, så lyssna gärna!)

Ta hand om er!
/Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0