Tips i vardagen!


Har blivit rätt dålig på att uppdatera nu på senaste tiden, det är så mycket som händer. Vi har sista grejjerna i skolan, studentförberedelser, jobb osv. På fredag blir jag klar med alla skolarbeten, det känns helt sjukt! Gymnasiet gick djukt fort! Kommer nog inte fatta att jag tar studenten förrän i höst när jag inte har någon skola att gå till.

Just nu är det så kul att vara i skolan, det är sådan stämning, vi liksom går och väntar på studenten och allt de roliga det innebär! För snart har vi ju bara festen kvar! Men det känns ändå sorgligt, att man inte kommer att träffa alla på samma sätt längre.


 

                                            
         


Det finns en hemsida, www.toptensverige.se som skapats i samarbete med Naturskyddsföreningen för att underlätta för oss att konsumera och använda vår el på rätt sätt. Vilka apparater som är miljömärkta, hur vi kan spara både på miljön och pengarna i plånboken. De har en rad olika toppenbra tips på sin sida! Här kommer några av dem. Kika in på hemsidan för fler!

Vädra snabbt och rejält istället för att lämna ett fönster på glänt. Ordna helst korsdrag så byts luften ut utan att väggar och möbler kyls ner.

- Kylan från maten du tinar upp kan tas om hand av kylen och – voilá, energi sparas. Maten mår också bättre av att tinas upp långsamt.

- Det är smart att dela in hemmet i olika zoner. Till exempel kan det vara skönt att ha lite lägre temperatur i sovrummet. Kan du tänka dig att dra ner värmen överallt med 1 grad kan du minska energianvändningen med runt fem procent.

- Med hjälp av en grenkontakt med strömbrytare blir det smidigt att stänga av flera apparater samtidigt. Då står de inte heller och drar onödig el i standby-läge. Kan spara 10-20 procent av din hushållsel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0