40 kronor skor



Det var rea på delar i Weekday i Uppsalas second hand avdelning. Passade på att köpa dessa skor för bara 40 kronor. Blir fint i vår, även om det hitills har varit väldigt milt så känns de ändå lite för öppna och kalla i slutet av november.

Appropå det här med konsumtion. Nu är det ju snart första advent och julen närmar sig återigen. Varje år så slås det ju rekord i julhandeln och vi handlar för miljontals kronor. När juklappshysterin sätts igång är det lätt att låta sig svepas med och köpa massa julklappar, vissa kanske till och med överflödiga och lite tråkiga.

Vill du ordna en mer hållbar jul och ge bort hållbara julklappar så tänk på att det är hur charmigt som helst att få vintage eller second hand-kläder/smycken etc. Att få ett unikt plagg, klocka eller smycke är långt mycket mer roligt än massproducerat från en kedja, det känns dessutom mer personligt.

Något som tar lite extra tid, men som alltid är värt det är göra någonting själv och ge bort. Av min fina vän Daniella så fick jag en gång en tavla som hon hade gjort, med olika roliga och minnesvärda bilder från vår mångåriga vänskap. Det var så mycket roligare att få, och betyder mycket mer!

Något annat är att välja att ge bort en upplevelse. Det finns både företag som erbjuder olika "upplevelser" och man kan ju själva göra ett presentkort och ge bort. Där man lovar att själv laga middag, ge en massage eller bjuda på fika eller ett restaurangbesök. I år har jag och min kompis Sandra bestämt att vi istället för att köpa saker till varandra ska hitta på något tillsammans, åka bort eller något annat kul. Tipsen ovan är de bästa julklappstipsen att tänka på om man vill se bortom köp-hysterin och ge bort mer personliga och roligare juklappar. Som dessutom är mer hållbara och klimatsmarta i längden.

/Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0