Miljöpris

God morgon bloggen!
Igår var det priscermoni då Gävle kommuns 2010/2011 Miljöpris skulle delas ut. Jag och Linnéa tog hem andrapris för Life as eco. Fem stycken hade nominerat oss vilket känns jätteroligt! Att ta emot ett miljöpris betyder väldigt mycket för oss. Det värmer verkligen och bevisar att vårat arbete verkligen har nått ut och inspirerat, som var vår tanke från början. Motiveringen löd:
"Bloggen har visat många besökare hur det är att försöka leva klimatsmart. Linnéa och Charlotte har fortsatt att skriva efter att projekttiden gått ut. De har deltagit i möten såväl inom Sverige som utomlands och varit utmärkta representanter för unga miljöintresserade medborgare i Gävle kommun. "

Vi fick ett fint diplom, en urtjusig blombukett samt 2000 kr. Som sagt tack ännu en gång, det är sådana här saker som ger en energi och inspiration till att fortsätta med Life as eco.
Första pris gick till några elever från Vasaskolan som i deras projektarbete gjort en kartering av lavars utbredning på rikbarksträd i sex valda orter. Tredje pris gick till en polhems teknik- och design klass som tillsammans gjort en barnbok som handlar om att spara energi. Det jag tycker är så roligt är att våra tre projekt är så olika men alla anknyter till miljö. Det finns tusen olika sätt att rädda miljön och det här bevisar verkligen att alla kan göra något, det handlar bara om att hitta sin egen väg.
/ Charlotte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0