Miljötinget

Nu har jag öppnat lite presenter, ätit snickerstårta och blåst ut ljus (När blir man för gammal för det?), umgåtts med släkten, ätit hasselbackspotatis med rödvinssås, trattkantareller och nötkött, träffat Sandra en snabbis och fått present även av henne, bland annat en fika! Fin födelsedag! Fick en ny laptop, vilket verkligen var välbehövligt då min förra knappt fungerar, den är dessutom lätt så att jag smidigt kan ta med mig den på tåget. Fick även pengar, choklad från Gefle Chocolaterie (ekologisk och etisk choklad), fina ljus och presentkort! Får fira 19-årsdagen med vänner i början av november med en utgång eller så!

Tänkte bara berätta lite mer om vår workshop, där deltagarna skapade en klädbytarstation som blev sjukt bra! Tillsammans med workshop deltagarna så bestämde vi att de som inte hade något plagg att byta in och vill ta ett annat plagg skulle få lämna en femma och sedan ta ett plagg. Pengarna vi får in ska gå till världsnaturfonden WWF. De kläder som blir över imorgon efter Miljötinget kommer att gå direkt till Lettland. Känns bra att veta att pengarna och kläderna kommer till användning. Är fortfarande grymt peppad efter att ha fått träffat alla engagerade ungdomar och jag hoppas att de hade det roligt på workshopen!

Här är alla fina bilder från Miljötinget:


Charlotte var trött på tåget upp! Men vi stannade självklart uppe sent ändå..


Grymma Movits spelade! Sjukt bra!


Efter lite krångel mitt i natten på vandrarhemmet blev det Hudiksvalls statshotell istället. Vi klagade inte, underbart med denna syn två på natten!



Jättegod hotellfrukost inledde dagen, lyx! Dock kanske inte ekologiskt?


Även Rasmus och Maria från Region Gävleborg respektive AER Youth var på Miljötinget!


Vi började Workshopen med att berätta om Life as eco!


Salen var alldeles full och det blev snabbt syrebrist.. men sjukt kul att vår workshop var alldeles fullbokad!


Efter att vi berättat om oss så fick deltagarna testa sig på klimatkontot på vissa områden för att se hur mycket koldioxid som de bidrar till att släppa ut per år. Vi hade ett kort samtal om det och vad som man kan välja för att vara mer klimatsmart. Sedan så delade vi upp alla i tre olika arbetsgrupper som var ansvariga för olika saker i klädbytar-stationen, under ca 1 och en halv timme hade alla på sig att ordna med sin uppgift och sedan att pimpa Miljötinget t-shirts om tiden blev över. Dessutom så hade många tagit med sig kläder att byta in i stationen, så vi hade en stor hög med fina kläder! Alla var grymma och jobbade på kanon, resultatet, som ni ser i bilderna nedan blev toppen! Klädbytarstationen kanske kan bli ett återkommande tema på Miljötinget?






Alla jobbade på och slutresultatet var grymt!




Bromansgymnasiet var stort!


Tågresan hem bjöd på fina vyer!

/Linnéa

Kommentarer
Postat av: Jonas Eriksson

Awesome! Säg till om ni ska ha fler workshops, vill gärna vara med någon gång.

2011-10-31 @ 14:12:53
URL: http://www.joney.se
Postat av: Linnéa

Det ska vi! & hör av dig om du är i trakterna!

2011-11-10 @ 00:28:39
URL: http://lifeaseco.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0