Europeiska trafikantveckan i Gävle 2011

2009 vann Gävle pris för den bästa trafikantveckan i Europa. Europeiska trafikantveckan anordnas i över 2000 kommuner i Europa och är ett EU-projekt som syftar till att uppmärksamma och gynna smarta och klimatsmarta färdsätt och få ännu fler att välja kollektivtrafik, elbilar, elcyklar, cyklar, ja you name it!

Varje år väljs den bästa trafikantveckan ut, som har nått ut till flest och som har ordnat bäst och mest nytänkande aktiviteter. Då Gävle vann 2009 så fick vi en film om just hur man tar sig fram i Gävle och ett filmteam från Bryssel kom hit i oktober för att spela in den. Den speglade både cykel, buss, elbil och andra smarta sätt som man kan ta sig fram i Gävle, intervjuer med invånare som nyttjar detta, självklart genomsyras även filmen av just miljötänkande och vikten av allt det positiva som det innebär med miljövänliga färdsätt. Dessutom visar sig Gävle från sin bästa sida i fin höstskrud.

Något som var helt fantastiskt för oss, var att vi blev tillfrågade att vara två av de som skulle vara med! Filmen blev väldigt bra och vi fick sedan den galet fina möjligheten att följa med till det centrala mötet i Bryssel när det var dags att utse 2010 års vinnare. Gävle hade också en workshop då man var en tidigare vinnare och då fick vi hålla i den inför både EU-parlamentariker och de högst ansvariga för trafikantveckan i sitt land eller sin region. Jag och Charlotte talade om hur man engangerar unga i miljöprojekt och hur kommuner kan samarbeta med grupper och organisationer. Med det sagt, som lite bakgrund. Så är det nu dags för trafikantveckan 2011 som pågår 16-23 september, under denna vecka pågår massor av olika aktiviteter.

HÄR finns programmet.

& Här är vinnarfilmen:



/Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0