Best of Life as eco

Under månaderna med projektet så är det vissa händelser eller inlägg som varit extra roliga/intressanta. Eftersom det säkerligen hittar nya läsare hit då och då eller för att det ibland kan vara trevligt med en tillbakablick så gör vi en liten "Best of" idag, enjoy!

/Linnéa


Startläget

Vi testade våran klimatpåverkan och tog reda på vårt startläge, genomklimatkontot. Gav oss en aning om hur mycket man som enskild person påverkar miljön..

Charlottes
& Linnéas
startläge


Hard Rain


En suddig bild på oss tillsammans med Hard Rains upphovsman Mark Edwards

I böjan av vårt projekt i oktober besökte vi Globala Gävle, tema dagar på SF där nationella och internationella föreläsare spred budskapet om vår globala värld, man berörde både frågor såsom världsfattigdomen och våra miljöutmaningar. Filmvisningen av Hard Rain (egentligen en bild utställning som bland annat visar alla de orättvisor som finns i vår värld) berörde oss väldigt mycket och fick oss båda ett förstå vår del i systemet. Nyttigt i början av ett projekt som vårat..
Läs inlägget


Första repotaget i media

I mitten av oktober publicerades det första repotaget om oss i media..vilket sedan ledde till..




..Ett besöks rekord samma dag på..129 läsare! Sanningen är att den dagens statistik slutade på ca 160 läsare. Vilket gjorde oss väldigt, väldigt glada!




Kickoff på stadshuset med de hållbara familjerna

I oktober hann vi också med att delta på de hållbara familjernas kickoff i fina spegelsalen på stadshuset. Vi fick äta god mat och lyssna på en intressant och rolig föreläsningen med en twist! En väldigt bra början på projektet och vi blev väldigt taggade på eko-livet.



Filminspelning

                                  

I superspäckade oktober så var vi med på en filminspelning som Gävle kommun vunnit, där man skulle göra en film om Gävle och om resandet i vår stad. Det blev en synnerligen speciell upplevelse och snart släpps filmen..vi håller er uppdaterade!

Läs inlägget


Sanningen om vårt kött



Vi skrev ett inlägg om köttindustrin, om nötkött. Eftersom många inte vet vilken miljöbov våra köttvanor egentligen är..

Läs inlägget



Första gången på Epí



När vi åt för första gången på Epí, (Gävles miljövänliga kaffé) blev vi helt frälsta. Epí säljer även bröd och andra Eco-produkter och vi har varit stammisar sen dess, underbart!

Läs inlägget


Elcyklarna!

Av Gävle kommun fick vi låna elcyklar, otroligt snällt av dem. Elcyklarna var hur smarta som helst och efter prov-tiden gjorde vi en recension.

Läs inlägget


Fokusområde: Shopping!



I november satte vi igång med fokusområdet shopping, vilket båda och inte minst jag (Linnéa) var väldigt taggad på. Det är nog ingen underdrift att säga att det blev vårt absoluta favorit tema när det gäller roliga inslag på bloggen! Jag inledde fokusområdet med ett väldigt positivt inlägg.

Läs inlägget


Secondhand guide


Vi gjorde en secondhand guide i Gävle, superbra för den som vill ha koll!

Läs inlägget

Intervju!



Vi intervjuade Kristina, som äger vårt stammis-ställe Epí. Det blev ett intressant samtal om miljö!

Läs inlägget

Middag med två secondhand experter



I november gjorde vi en jättelyckad intervju med två tjejer som är riktigt bra på det här med second hand, Maria och Malin! Vi åt middag på Mingen & Bar och kvällen och intervjuen blev kanon!

Läs inlägget

Sanningen om våra kläder


Under projektet har vi gjort flertalet mer undersökande inlägg, inlägget om bomullen är en av dem.

Läs inlägget


Dagens Outfit



Vi blev för en dag mer lik en modeblogg, och gjorde en "dagens". Men istället undersökte vi vart kläderna var producerade.

Läs inlägget här

Grundkurs med de hållbara familjerna



Charlotte gick på de hållbara familjernas grundkurs, om just miljö och en hållbar vardag.

Läs inlägget


Fältundersökning hos sminkjättarna



Jag begav mig ut på fältet, och undersökte sminkjättarnas miljöarbete och hänsyn till djur och natur. Med både positiva och negativa resultat..

Läs inlägget


Bytarkväll #1



Vi hade vår första bytarkväll, otroligt lyckat och trevligt. Med gott tilltugg och nya garderober så stormtrivdes alla under kvällen!

Läs inlägget


Inspiration från Erikshjälpen



Vi gjorde ett besök på Erikhjälpen här i Gävle under en lördag, och satte ihop lite outfits!

Läs inlägget


En helt vanlig dag



En dag valde vi att ta med oss en kamera och föreviga en dag på samsam, alltså vad vi gör när vi inte bloggar? Det slutade med en riktig bildkavalkad.

Läs inlägget


Resultatet!

I början av december så testade vi oss på klimatkontot, för att se hur mycket koldioxid vi sparat naturen under våra 6 klimatsmarta veckor. Det visade sig vara en hel del!

Charlottes resultat inlägg
Linnéas resultat inlägg


Bytarkväll#2



Vi hade i december ännu en bytarkväll hemma hos Charlottes syster Malin. Ännu en lyckad kväll med härliga tjejer!

Läs inlägget


Kommentarer
Postat av: Anonym

vart ligger epi ?:)

2011-01-21 @ 08:05:34
URL: http://haennah.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Epi ligger i närheten av Vasaskolan och Stortorget. I samma länga som Dojan och Rena rama under. På Norra kungsgatan ut mot esplanaden. Väldigt centralt till och inte svårt att hitta! :)

2011-01-22 @ 00:44:50
URL: http://lifeaseco.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0